Çocuklarımız interneti bilgi amaçlı kullanmalı

Çocuklarımız interneti bilgi amaçlı kullanmalı

Konya Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneğinin ve Okuyan Nesiller Topluluğunun işbirliği ile 'Çocuk Kalbinde Kuran' adlı söyleşi düzenlendi.

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'nda düzenlenen program Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, Konya Okulöncesi Eğitim Kurumları derneği üyeleri ve Okuyan Nesiller topluluğu üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Programda konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, çocuk eğitiminin ciddi öneme sahip olduğunu belirtti. Samancı, "Bizim rehberimiz Kur'an-ı Kerim. kıyamete kadar bu şekilde kalacak. Allah’ın emirlerini ve farzları çocuk yaşta anlamış olmak hayata olan bakış açısını değiştirir. Geçmişe göre ailelerimiz şuan bu konularda çok daha hassas davranıyorlar. Artık herkes bilinçlendi" dedi. İnternet çağında olduğumuz için her bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğunu söyleyen Samancı, "İnternet çağındayız. Artık çocuklarımız internetten tüm dünyaya açılabiliyorlar. İnterneti bilgi amacı ile kullanırsak çok konuda fayda sağlıyor.

Ancak kötü amaçlı kullanılırsa internet insanı adeta zehirliyor. Bu yüzden çocuklarımızın interneti bilgi amaçlı kullanmalarını sağlamamız gerekiyor. Hayırlı nesiller yetiştirmeyi allah hepimize nasip etsin" ifadelerini kullandı. Konya Okulöncesi Eğitim Kurumları Derneği adına konuşan Veli Vural da, "Konya'da son zamanlarda okulöncesi eğitim, kreş, gündüz bakımevi ve anaokulları sayısında önemli artış görülüyor. Bu artış biz eğitimcileri son derece sevindiriyor. Ancak denetimin olması da son derece önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Konya'da kurumlarda yaşanan sıkıntıları çözmede dernek olarak mücadele ediyoruz. Biz inanıyoruz ki birlik ve beraberlik içerisinde aşılamayacak hiçbir sorun yoktur" şeklinde konuştu. Program Oyuncu Anne Merce Gülcemal'in söyleşisi ile son buldu.

SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.