Çocuklar korkmayacak

Çocuklar korkmayacak

Konya Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin 0-14 yaş arası çocuklara hizmet verecek olan, Türkiye’nin ilk Çocuk Diş Semt Polikliniği’nin açılışı gerçekleştirildi. Çocuk hastaların tedavileri, ilgi çekici tasarıma sahip tedavi aletleriyle yapılacak

Açılış törenine, Vali Muammer Erol, Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Gökhan Darılmaz ve sağlık yöneticileri katıldı.

Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Hanifi Sarıçiçek, Türkiye’de ilk olan Çocuk Semt Polikliniğinin önemine değinerek, “Mevcut hastanemizde çocuk hastalarımızın randevu yoğunluğunun çok fazla olması, yetişkin hastalarla beraber diş hekimi korkusunun yenilmesinin imkansız olması, çocuk hastalarımıza özgü alanlarımızın mevcut binamızda oluşturulmamasının imkansızlığı neticesinde Türkiye’de bir ilk olan çocuk semt polikliniği açma fikri hayata geçirilmiştir” dedi. Törende konuşan Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Sadece çocuklarımıza hizmet vermek amacıyla açılan bu poliklinikte, çocuklar için her şey düşünülmüş ve çok güzel fikir hayata geçirilmiş. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu tür hizmetler, sağlık alanında ne kadar çok yol kat ettiğimizin bir göstergesidir” dedi. Protokol konuşmalarının ardından hastanenin açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi. Hastaneyi gezen protokol üyeleri, yetkililerden bilgi aldı.

EĞLENDİRİCİ FİLMLER İZLETTİRİLECEK

Konya Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 0-14 yaş arası çocuk hastalara, 6 diş hekimi ve 6 ünit ile hizmet verebilirken, açılışı yapılan çocuk diş semt polikliniği ile kapasite 2 katına çıkarıldı. Böylece daha ferah bir alanda 12 diş hekimi ve 12 ünit ile çocuk hastalara diş sağlığı hizmetleri verilebilecek. Çocuk diş semt polikliniğinde, oyun odası, çocuklar için oluşturulmuş özel bekleme ve tedavi alanları ile anneler için emzirme ve çocuk bakım odaları bulunuyor. Polikliniğe başvuran çocuk hastaların diş tedavileri, diş hekimi korkularını yenebilmeleri için, ilgi çekici ve tedavi isteklerini artırıcı tasarıma sahip tedavi aletleri ile yapılacak. Hem çocuk oyun odasında hem de tedavi sırasında sürekli eğitici ve eğlendirici filmler izletilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.