Çocuklar anaokulunda bilinçleniyor

Çocuklar anaokulunda bilinçleniyor

Özel Gençlik Anaokulunda öğrencilerini düzenlenen etkinliklerle bilinçlendirmeye çalışıyor.

Okul’da Kızılay haftası dolayısı ile bir program düzenlendi. Programa Kızılay görevlisi Gülnur Ece konuşmacı olarak katıldı. Gülnur Ece, Kızılay hakkında öğrencilere bilgiler verdi. Ece, Kızılay’ın bir yardım kuruluşu olduğunu, savaşta ve barışta halkın kara gün dostu olduğunu, barışta, yangında, selde, depremde insanlara sıcak yardım elini uzattığını ifade etti. Bütün bunlarla beraber Kızılay’ın toplumsal dayanışmayı sağladığını ifade eden Ece öğrencilere birde Kızılay hakkında animasyon sunumu yaptı.

Özel Gençlik Anaokulu’nda ayrıcı öğrencilere “Temiz Eller” programı ile temizliğin önemi anlatıldı. Program öncesi öğrenciler kendileri için özel olarak hazırlanan tişörtlere renkli boyalarla el baskıları yaptılar. Programa Özel Gençlik Anaokulu velisi olan çocuk hastalıkları uzmanı Dr. Nuriye Ayrancı’da katıldı. Ayrancı, temizliğin yaşam tarzı haline getirilmesi gerektiğini ifade ederek, çocuklara temizlik hakkında bilgiler verdi.

MESLEK TANITIMI YAPILDI

Özel Gençlik Anaokulu öğrencilerine meslekler hakkında da bilgiler veriyor. Özel Gençlik Anaokulu’nun düzenlediği meslek tanıtım programına veteriner hekim Funda Asker katıldı. Funda Asker veteriner hekimin görevlerini; evcil, küçük ve büyükbaş hayvanların sağlığının korunması, hastalıkların teşhisi, tedavisi, hayvanlar arasında salgın hastalık ve hayvandan insana geçen hastalıklarla mücadele, hayvansal ürünler ve bunların insan sağlığındaki yeri konularında çalışmalar yapmak şeklinde ifade etti. Aynı zamanda veteriner hekimlerde inceleme, araştırmaya meraklı olma, iyi gözlem yapabilme gibi özelliklerin olması gerektiğini belirtti ve öğrencilere hazırladığı slayt gösterisini sundu. Okula getirilen hayvanların veteriner hekim tarafından muayenesi ile devam eden program, Okul müdürü Aliye Duman’ın teşekkürleri ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.