Çocuk Şube Polisleri Yaz Okulu Açtı, Çocuklar Mendil Satmayıp Sanat Öğrendi

Çocuk Şube Polisleri Yaz Okulu Açtı, Çocuklar Mendil Satmayıp Sanat Öğrendi

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı mahallelerde yaşan çocuklara yönelik düzenlenen ‘yaz okulu’ tamamlandı. İlki gerçekleştirilen kursa katılan çocuklara sertifikaları...

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı mahallelerde yaşan çocuklara yönelik düzenlenen ‘yaz okulu’ tamamlandı. İlki gerçekleştirilen kursa katılan çocuklara sertifikaları verildi, yapılan ürünler sergilendi.

Sokaklarda mendil, su satıp araçların camlarını silen, ayrıca çeşitli bahanelerle dilendirilen 25 çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği yaz okuluna katıldı. Yıldırım Ulus Mahallesi'nde ki Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, Atıcılar Yüzme havuzu ve halı sahası ile Yunus Emre Gençlik Merkezi'nde uzman öğreticiler çocuklara maket uçak, yüzme, futbol, müzik, halk dansları, resim ve ahlaki eğitim dersleri verdi.

Bursa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, çocukların eğitim ve öğretimi ile ilgili sosyal alanlarda karşılaştıkları sorunların çözümü için başta valilik olmak üzere mahalli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaptıklarını söyledi. Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği protokolü imzaladıklarını anlatan Durmuşlar, şunları söyledi: “Öğrenci ve öğretmenlerimizi rahatsız edecek her türlü hadiseyi önlemek maksadıyla okul irtibat görevlilerini görevlendirdik. Okul çevresinde resmi ve sivil ekiplerimizi görevlendirdik. Ayrıca trafik düzeni ile ilgili olarak trafik ekiplerini görevlendirdik. Toplamda okulların çevre güvenliği, öğrencilerin huzur ve mutluluk içinde okula geliş gidişlerinin temin edilmesi, zararlı alışkanlıklardan korunması ve bunları istismar etmek isteyenlerin her türlü faaliyetlerinin önlenmesi, men edilmesi ve yakalanması ve tespit edilenler hakkında da adli işlem yapılmak üzere toplamda 172 ekip ve 712 personelle bu görevi planladık. İhtiyaç olması halinde okullarımızı önemine ve öğrencilerimizin ihtiyacına göre bu ekiplerimizin görev alanlarını yeniden düzenleyeceğiz.”

MUHTAR: ALLAH RIZASI İÇİN ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Ulus Mahalle Muhtarı Maşallah Toksun da, çocuklar ve mahallelinin huzur ve güvenliği için yaptıklarından dolayı polislere teşekkür ederek, şöyle konuştu: “Bu ve buna benzer etkinliklerin çocuklarımız ve mahallemiz üzerinde olumlu etkileri var. Bu etkinliklerin devamını rica ediyorum. Bu çocuklar bizim geleceğimizdir. Velilere de sesleniyorum; Allah rızası için çocuklarımıza sahip çıkalım.”

Yaz okuluna katılan öğrenciler adına konuşan Cihat Uçkan’da şunları söyledi: “Bize sahip olmadığımız imkanlara ulaşma şansı vererek daha önce hiç katılmadığımız etkinliklere katılmamızı sağlayan polis ağabeyler sayesinde tenis, yüzme, futbol gibi spor etkinliklerine katıldık. Bu etkinliklere giderken polis ağabeyler bizi arabaları ile mahallemizden alıp çalışma yapacağımız yere götürdüler. Kurslarımız bitince bizi kendi arabaları ile mahallemize bıraktılar. Bize güzel yemekler ikram ettiler. Daha iyi yetişmemiz için bizi bir çok fırsatla tanıştırdılar. Tüm polis ağabeyler ve bizimle ilgilenen herkese arkadaşlarım adına teşekkür ederim.”

Konuşmaların ardından yine bu çocuklardan kurulan halk oyunları ekibi gösteri sundu. Daha sonra çocuklara katıldıkları yaz okulunu bitirdiklerine dair sertifikaların verilmesinin ardından, açılan sergi gezildi. Özellikle yaz okuluna gelen çocukların yaptıkları maket uçaklar ve telden arabalar ilgi gördü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.