Çocuk oyunları  toplantısı yapıldı

Çocuk oyunları toplantısı yapıldı

Türkiye’de ilk kez Konya’da düzenlenecek olan “1. Uluslar arası çocuk spor oyunlarının” değerlendirme toplantısı önceki akşam Konya’da yapıldı.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü brifing salonunda gerçekleştirilen toplantıya 11 Federasyondan Başkan, Asbaşkan ve genel sekreter düzeyinde katılım oldu.  Gençlik ve Spor İl Müdürü ve Organizasyon komitesi Başkanı Muhittin Yıldız Başkanlığındaki toplantıda şu federasyonlar temsil edildi. Halter, Atletizm, Tekvando, Güreş, Satranç, Bisiklet, Jimnastik, Tenis, Badminton, Halk Oyunları ve Karate. Toplantıda, organize komitesi Başkanı Muhittin Yıldız’ın bilgilendirme konuşmasının ardından, 19-23 Nisan 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek oyunlarla ilgili yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı. Buna göre, her branşta en az 5 yabancı Ülkenin katılımı sağlanacak. Federasyonlar, oyunları 2011 yılı faaliyet programlarına alacaklar ve gerekli desteği sağlayacaklar. Bilindiği gibi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü oyunlar için 150 bin TL’lik ödenek çıkartmıştı.
Konya 1. Uluslararası Çocuk Spor oyunları proje direktörü, Gazeteci yazar Ömer Altay ise toplantıdan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Toplantıda, Federasyonlar katılım yönünde iradelerini daha açık ve güçlü olarak ortaya koydular. Uluslar arası Konya çocuk spor oyunları yörüngeye oturdu. 2011 Nisan ayında oyunların doğuşuna tanık olacağız.”    
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.