Çobanlar Yangına Karşı Eğitime Tabi Tutulacak

Çobanlar Yangına Karşı Eğitime Tabi Tutulacak

Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, Samsun’un Bafra ilçesinde keklik ve sülünlerin doğaya salınması töreni sonrası orman yangınları hakkında bir açıklamada bulundu. Orman yangınları konusunda ilk olarak çobanlara ve balıkçılara...

Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, Samsun’un Bafra ilçesinde keklik ve sülünlerin doğaya salınması töreni sonrası orman yangınları hakkında bir açıklamada bulundu.

Orman yangınları konusunda ilk olarak çobanlara ve balıkçılara eğitim verileceğini ifade eden Sarı, "2014 yılı içerisinde çıkan orman yangınlarında yaptığımız çalışmalarda bu yangınların çoğunun hayvan otlatan çobanlardan ve balıkçılık yapan, balıkçıların yanına gelen arkadaşları tarafından çıktığı tespit edilmiştir. Bunun nedeni ise hayvan otlatan çobanlar baraj kenarlarında bulunan yüksek ormanlık alanlarda yemek ya da ısınmak için ateş yakmakta. İşleri bittikten sonrada ateşi söndürmediklerinden dolayı yangın çıkmaktadırlar. Ayrıca baraj kenarlarına balık tutmak için gelen balıkçılar ve arkadaşları ise yaktıkları ateşi söndürmeyip avlandıkları yerden ayrıldıklarından dolayı yangın çıkmaktadır. Bizde ormanlarımızın daha da fazla yok olmaması için ilk etapta çobanlara ve balıkçılara eğitim vermeyi düşündük. Ve bunu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.