Cizrespor Kupa Maçlarında İkinci Tarih Yazmak İstiyor

Cizrespor Kupa Maçlarında İkinci Tarih Yazmak İstiyor

Şırnak’ın tek temsilcisi Cizrespor, hem Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) şampiyon olup 3. Lig'e girmek istiyor, hem de Türkiye Kupası’nda gruptan çıkıp ikinci kez tarih yazmak istiyor. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Cizresporlu futbolcular,...

Şırnak’ın tek temsilcisi Cizrespor, hem Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) şampiyon olup 3. Lig'e girmek istiyor, hem de Türkiye Kupası’nda gruptan çıkıp ikinci kez tarih yazmak istiyor. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Cizresporlu futbolcular, çalışmaların çok iyi gittiğini ve maçlara iyi bir şekilde hazırlandıklarını ifade ettiler.

Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele eden Şırnak’ın tek temsilcisi Cizrespor, son zamanlarda aldığı galibiyetlerle şampiyonluğa adım adım yaklaşıyor. BAL liginde bu sezon hiç yenilgi yüzü görmeyen Cizrespor, ligi şampiyon olarak bitirip bir üst ligde yani 3. Lig'e girmek istiyor. 2 Kasım’da kendi sahasında karşılaştığı Muş Hasköy Yıldızspor’u seyircisinin önünde 5-0 mağlup etmişti. Geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda Yüksekova Belediyespor’u da 1-0 yenen Cizrespor, başarıdan başarıya koşuyor. BAL Ligi'nde birinciliği kaptırmayan Cizrespor, idmanlarını düzenli bir şekilde yapıp bu hafta karşılaşacağı Diyarbakır 1968 Spor için tüm hazırlıklarını tamamladı.

CİZRESPOR KUPA MAÇINDA KENDİ SAHASINDA GENÇLERBİRLİĞİ İLE OYNAYACAK

BAL liginde mücadelesini veren Cizrespor, Türkiye Kupası’nda da tarihte bir ilke imza attı. Bölgesel Amatör Lig ekibi Cizrespor, Türkiye Kupası ön eleme turunda Yüksekova Belediyespor'u 2-1, 1. turda Mardinspor'u 4-1, 2. turda Aydınspor 1923'ü 3-1'lik, 3. turda da Göztepe’yi 2-0’lık skorlarla eleyerek gruplara kaldı. Grubu belli olan Cizrespor, Gençlerbirliğ, Torku Konyaspor ve Giresunspor ile eşleşti. Cizrespor grup maçlarından ilkini 3 Aralık’ta kendi sahasında Gençlerbirliği ile oynayacak.

TAHKİM KURULU CİZRESPOR’UN CEZASINDA DÜZELTMEYE GİTTİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, 28.10.2014 tarihinde oynanan Cizrespor -Göztepe AŞ. Türkiye Kupası müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Cizrespor'a 'ideolojik propaganda' nedeniyle 3 resmi müsabakayı tarafsız sahada seyircisiz oynama ve bir resmi müsabakayı da kendi sahasında seyircisiz oynama cezası vermişti. Daha sonra Cizrespor Kulübü, PFDK'ca verilen cezaya itiraz etti. Cizre Spor Kulübü'nün PFDK'ca verilen cezaların kaldırılması yönündeki itirazına ilişkin dosya incelendi. Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu kararını açıkladı. Yapılan açıklamayla Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Cizrespor'un 3 maçlık cezasını tarafsız saha yerine kendi sahasında seyircisiz oynama cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına karar verdi.

NE OLURSA OLSUN GRUPTAN ÇIKMAMIZ LAZIM

Hem lig maçlarında hem de kupa maçlarına sıkı bir şekilde hazırlanan Cizrespor, idmanlarına aralıksız devam ediyor. Cizrespor futbolcuları Cizre Şehir Stadyumu'nda tüm hazırlıklarını sürdürürken, bazı futbolcular hedeflerini Cihan Haber Ajansı’na anlattı. Çalışmaların ve takımın çok iyi gittiğini söyleyen Cizrespor forvet oyuncusu Musa Turaore, “Hem ligde hem de kupada mücadele ettiğimiz için ikisini de şuan düşünüyoruz. Takımımız çalışmalarını yaptı. Bu hafta karşılaşacağımız rakibimizi de yenmemiz lazım ve galibiyet şuan bizde olduğunu düşünüyorum. Biz bir yandan da kafamızı kupa maçlarına da koymuşuz. Kupa maçlarında gruplara kaldık ve gruplardan da çıkmak istiyoruz. Ne olursa olsun çıkmamız lazım. Çünkü çıkabilecek bir takımız. Biz kendimize çok güveniyoruz." dedi.

İKİNCİ KEZ TARİH YAZMAK İSTİYORUZ

Çalışmaların çok iyi gittiğini ve önümüzdeki maçlara baktıklarını ifade eden savunma oyuncusu Barış Aysu da, “Bu hafta karşılaşacağımız Diyarbakır 1968 Spor maçına çok iyi hazırlandık. Bu maçı geçip ondan sonraki hafta karşılaşacağımız Tatvan maçına daha iyi hazırlanmaya çalışacağız. İnşallah Tatvan maçını da geçip yavaş yavaş hedefimiz olan şampiyonluk hedefini koyacağız. Allah’ın izni ile şampiyon olup hedefimize ulaşmaya çalışacağız. Kupa maçlarında Türkiye’de bir ilk gerçekleştirdik. Allah’ın izni ile gruplarda da elimizden geldiğini yapacağız. Çeyrek finale kalmaya çalışacağız. Hedefimiz budur. İnşallah bu da başarıp bir tarih daha yazmak istiyoruz.” diye konuştu.

GRUPLARA KALMAMIZ BÖLGE İÇİN ÇOK İYİ OLDU

İdmanların yoğun bir şekilde devam ettiğini aktaran sol bek oyuncusu Erdi Eren ise yaptığı açıklamada, “İdmanlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu hafta Diyarbakır 1968'le maçımız var. Hedefimiz mutlak 3 puandır. Ondan sonra Tatvan’a gideceğiz. Tatvan’a lider olarak gideceğiz ve orada da Allah’ın izni ile maçı alıp şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyeceğiz. Kupada da gruplara kaldık. Türkiye’de bir ilk yaptık amatör bir takım gruplara kalıyor. Bunun için çok mutluyuz. Allah’ın izni ile gruplarda da herkes gücümüzü görecek. Cizrespor gruplara hak ederek geldi. Herkes bunu görecek. Hedefimiz gruptan da çıkmaktır. İnşallah çeyrek finale çıkarız rakibimiz Fenerbahçe veya Galatasaray birisi olur. Gruplara kalmamız bölge için de çok iyi oldu. İnsanlarımızın, gençlerimizin büyük takımları burada görmeleri çok güzel bir şeydir. Bunu yaşatmak için yönetimimiz, hocalarımız ve arkadaşlarımla her gün her hafta çok iyi çalışıyoruz. Bunu başardığımız için mutluyuz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.