Çinli Bakan Yardımcısına 1 Milyon Dolarlık Yolsuzluk Davası

Çinli Bakan Yardımcısına 1 Milyon Dolarlık Yolsuzluk Davası

Çin’de rüşvet ve yolsuzlukla mücadele tam gaz devam ederken, son olarak bir bakan yardımcısı, 1 milyon dolarlık rüşvet suçlamasıyla hâkim karşısına çıktı.Çin medyasına göre, büyük yatırımların onaylandığı ve geniş ekonomik...

Çin’de rüşvet ve yolsuzlukla mücadele tam gaz devam ederken, son olarak bir bakan yardımcısı, 1 milyon dolarlık rüşvet suçlamasıyla hâkim karşısına çıktı.

Çin medyasına göre, büyük yatırımların onaylandığı ve geniş ekonomik politikaların belirlendiği bakanlık seviyesindeki Çin Reform ve Geliştirme Komisyonu eski Başkanı Liu Tienan, 1 milyon dolarlık rüşvet aldığı suçlamasıyla hâkim karşınsa çıktı.

Bugün başlayan davada bakan yardımcısı konumundaki Liu, aynı zamanda enerji düzenleme kurumu olan Milli Enerji Kurumu’nun da başkanı idi.

Hakkındaki iddialar nedeniyle ‘’ciddi disiplin suçlarına karışmak’’tan dolayı Mayıs ayında görevine son verilen Liu’nun, Pekin’e komşu Langfang şehrindeki mahkemede nasıl bir ceza alacağı ise merak ediliyor.

Liu’nun, konumunu kullanarak diğerlerinden fayda gördüğü ve büyük miktarda finansal teşviki kabul ettiği kaydedildi. Suçlamalar arasında, Liu’nu iki eşi ve oğluna pahalı otomobiller ve villalar aldığı da bulunuyor.

Caijing (Finans) Magazin’in editör yarımcısı Luo Changping, 2012’nin sonunda kendi sosyal medya hesabında Liu’nun bir dizi illegal işlere katıldığını iddia etmişti.

Çin’de rüşvet ve yolsuzlukla mücadele kapsamında çok sayıda üst düzey yetkili soruşturma geçiriyor.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Çinli üst düzey yetkililer ve akademisyenler tarafından ülkenin geleceğine tehdit olarak görülen yolsuzluklarla mücadele ‘’sıfır tolerans’’ gösterileceğini vurgulamıştı.

Öte yandan Çin, milyarlarca dolarlarla yurt dışına kaçan yetkililerin geri getirilmesi için de büyük çaba sarf ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.