Çin’den Uyuşturucuya Bulaşmış Ünlülerin Eserlerine Yayın Yasağı

Çin’den Uyuşturucuya Bulaşmış Ünlülerin Eserlerine Yayın Yasağı

Çin, uyuşturucuya bulaşmış ve hayat kadınlarıyla ilişkileri olan ünlülerin eserlerini televizyon ve diğer yayın organlarında yasakladı.Çin, Basın Yayın, Radyo, Sinema ve Televizyon Devlet İdaresi, söz konusu yasağın interneti, televizyonları,...

Çin, uyuşturucuya bulaşmış ve hayat kadınlarıyla ilişkileri olan ünlülerin eserlerini televizyon ve diğer yayın organlarında yasakladı.

Çin, Basın Yayın, Radyo, Sinema ve Televizyon Devlet İdaresi, söz konusu yasağın interneti, televizyonları, reklamları, radyo şovlarını, film yapımcı ve yayıncılarını da kapsadığını belirterek, yasağın, sektörü sağlıklı tutmak amacını taşıdığını vurguladı. İdarenin açıklamasında, kanunları ihlal eden ünlülerin, programlarda görünmesi için davet edilmemesi ve çalışmalarının yayınlanmasının askıya alınması gerektiğini de ifade etti.

Açıklamada ayrıca son zamanlarda yaşanan ve ünlülerin karıştığı uyuşturucu vakaları yada hayat kadınlarıyla ilişkilerinin eğlence sektörünün imajına zarar verdiği ve bu vakaların gençlere kötü örnek olduğuna dikkat çekildi.

14 Ağustos’ta ünlü Uzakdoğu dövüş sanatları yıldızı Jackie Chan’ın oğlu Jaycee Chan, Pekin’deki evinde başkalarına da uyuşturucu kullandırmaktan gözaltına alınmış, bir ay sonra ise şarkıcı ve oyuncu olan Jaycee tutuklanmıştı. Tayvanlı aktör Kai Ko da uyuşturucu kullanmaktan 14 gün gözaltında tutulmuştu.

Ünlü oyuncu ve yönetmen Zhang Guoli’nin oğlu Zhang Mo, 2012’de uyuşturucu kullanımından dolayı gözaltına alınmasını takiben, Temmuz ayında ikinci kez uyuşturucu kullanmaktan tutuklanmıştı.

Bir ay önce de, senarist ve romancı Chen Wanning (internette Ning Caishen olarak biliniyor), uyuşturucu bulundurmak ve kullanmaktan gözaltına alınmıştı.

Başka bir vakada da Altın Ayı ödülü kazanan ünlü film yönetmeni Wang Quan'an ve aktör Huang Haibo, Pekin’de hayat kadınlarını kiralamaktan gözaltına alınmıştı.

Bu yılın başlarında Pekin Gösteri Mesleği Birliği ve 42 gösteri sanatı organizasyonu, uyuşturucu kullanan ünlüleri istihdam etmemekte anlaşmıştı.

MÜSTEHCENLİK YAYAN İNTERNET SİTELER KAPATILDI

Öte yandan Devlet İnternet Enformasyon Ofisi, Haziran ayında yaptığı açıklamada, 422 internet sitesinin pornografik bilgi yaymak sebebiyle kapatıldığı yada kara listeye alındığını duyurmuştu. Bunlardan 132’sinin yasa dışı aktivitelerine devam ettiği da kaydedilmişti.

Kara listeye alınan yada kapatılan söz konusu sitelerin müstehcen yayınlar yapmaya devam etmesi yada bunlara sağlayıcılık yapması durumunda şiddetli cezalandırılacağı da vurgulanmıştı.

Ülkedeki 20’den fazla internet sağlayıcının da yasa dışı internet operasyonu yapmaya devam ettiği ve bunların da soruşturma geçirmekte olduğu bildirilmişti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.