Çin’den ‘’helal’’ Açılımı

Çin’den ‘’helal’’ Açılımı

Çin, 2008 Pekin Olimpiyatları’nın ardından şehirde düzenlediği en büyük etkinlik olan 22. Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü’nde (APEC) yemekleri "Helal" yaptı. Bugün sona eren zirve boyunca basın mensupları, çalışmalarını...

Çin, 2008 Pekin Olimpiyatları’nın ardından şehirde düzenlediği en büyük etkinlik olan 22. Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü’nde (APEC) yemekleri "Helal" yaptı. Bugün sona eren zirve boyunca basın mensupları, çalışmalarını daha rahat sürdürdü.

Zirvenin yapıldığı iki tesisteki basın merkezinde yemeklerin hepsinin "Helal" olduğu belirtildi. 2008 Olimpiyatları’nda olmayan bu uygulama, zirveyi takip eden Müslüman gazeteciler tarafından olumlu karşılandı. Basın merkezindeki aşçılar ve görevliler, yemeklerin helal olduğunu ve domuz etinin olmadığını söyledi.

2008 Olimpiyatları’ndan farklı olarak ayrıca basın merkezlerinde mescit de ayarlandı. Yabancı gazeteciler, Pekin’deki Başkent Uluslararası Havalimanı’nda mescidin olmadığını belirterek, Pekin’in APEC için gösterdiği inceliği, havalimanlarında da göstermesi dileğinde bulundu.

Çin’de resmi rakamlara göre, ülkede 23 milyon Müslüman yaşıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.