Çin’den Apec Liderlerine Muhteşem Havai Fişek Gösterisi

Çin’den Apec Liderlerine Muhteşem Havai Fişek Gösterisi

Çin, 2008 Pekin Olimpiyatları’ndakini geride bırakan muhteşem bir havai fişek gösterisi yaptı. Başkent Pekin’de devam eden 22. Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) zirvesine katılmak için gelen APEC’e üye ülkelerin liderlerine...

Çin, 2008 Pekin Olimpiyatları’ndakini geride bırakan muhteşem bir havai fişek gösterisi yaptı. Başkent Pekin’de devam eden 22. Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) zirvesine katılmak için gelen APEC’e üye ülkelerin liderlerine yapılan bu gösteri, büyük alkış aldı.

Konuk liderlere Çin’e has muhteşem toplu karşılama töreni yapıldı. Verilen akşam yemeğinden sonra herkesin büyük beğenisi kazanan temalı havai fişek gösterisine geçildi.

Havanın serin ve "temiz" olduğu Pekin’de bu akşam yapılan söz konusu gösteri izleyenleri büyüledi.

Müzik eşliğinde APEC ve Deniz İpek Yolu temalı gösteri, ışıklandırmalarla birlikte Çin’in geleneksel gösterilerine sahne oldu. Havai fişek gösterisi bir geminin içinde APEC’e üye ülkelerin geleneksel kıyafetlerini giyen çocukların liderleri selamlamasıyla başladı.

Aralarında ABD Başkanı Barack Obama ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin de olduğu liderler, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve eşi Peng Liyuan ile birlikte 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları’nın yapıldığı alandaki Su Küpü’nde açık havada izlediler. Xi ve Obama yan yana oturdu. Gösterinin ardından Obama, gösteriyi alkışladı. Çin’in yeni yüzünü, gücünü ve sanatını gösteren havai fişek gösterisi, herkesten tam not aldı.

22. APEC zirvesi, Çin’in 2008 Pekin Olimpiyatları’nın ardından yaptığı en büyük organizasyon oluyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.