Çin’de, Kadın Pilotlar Gökyüzünü Renklendirdi

Çin’de, Kadın Pilotlar Gökyüzünü Renklendirdi

Çin’de Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de katılımıyla yapılan hava gösterileri büyük beğeni topladı. Çin’in J-10 tipi jetlerini kullanan 2 Çinli kadın savaş pilotunun, Çin Hava Kuvvetleri’nin gözbebeği olarak belirtilen ve Çin...

Çin’de Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri’nin de katılımıyla yapılan hava gösterileri büyük beğeni topladı. Çin’in J-10 tipi jetlerini kullanan 2 Çinli kadın savaş pilotunun, Çin Hava Kuvvetleri’nin gözbebeği olarak belirtilen ve Çin ordusunun kuruluş tarihinin adının verildiği “1 Ağustos” akrobatik timindeki gösterileri ise otoritelerden tam not aldı. Akrobasi timinde görev yapan 5 kadının toplam 750 saat uçuş tecrübesi olduğu belirtiliyor.

Çin'in Zhuhai şehrinde Çinli Savunma şirketleri ve Halk Kurtuluş Ordusu tarafından en son silah teknolojisiyle donatılan askeri uçaklarla hava gösterileri tertip edildi. J-31 modeli “gizli savaşçı” adı verilen savaş uçaklarının ve şimdiye kadar Çin’deki en büyüğü olduğu belirtilen askeri nakliye uçağının yaptığı gösteriler izleyenlerin yüreklerini ağızlarına getirdi.

Ayrıca, Çinli ekibin yanı sıra gösteride Rus Hava Kuvvetleri’nden “Şövalye” akrobatik timi SU-27 tipi uçaklarla hünerlerini sergilerken, Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri’nden de bir ekip gösteride yer aldı.

Çin'de askeriyenin düzenlendiği akrobasi uçaklarının yapacağı gösteriye, Güney Kore pilotlarını göndermekten ABD’nin baskısı üzerine vazgeçmişti. Washington'un, Güney Kore ile ortak ürettiği Black Eagle uçaklarında kullanılan gizli teknolojinin çalınabileceğinin endişesi ile uçakların gönderilmemesi için ülkeye baskıda bulunduğu iddia edilmişti.

Her yıl savunma bütçesini büyük bir oranda artıran Çin, 2014 yılı itibariyle savunma bütçesini yüzde 12 artırarak 132 milyar dolara çıkardığını duyurmuştu. Amerika ise Pekin’i savunma bütçesine harcanan rakamı düşük göstermekle suçluyor.

Öte yandan Çin’in bölgede hızla silahlanması, aralarında adalar sorunu yaşayan Japonya başta olmak üzere Uzakdoğu’da birçok devleti endişelendiriyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.