Çin Televizyonlarında Türkiye Tanıtılacak

Çin Televizyonlarında Türkiye Tanıtılacak

Yıllık yolcu sayısı 80 milyonu aşan ve dünyanın en büyük havayollarından olan China Southern Havayolları ile China Central Television (CCTV)’un dijital kanalı CCTV Discovery Journey Channel’de, Türkiye’yi tanıtan altı bölüm yayınlanacak.

Yıllık yolcu sayısı 80 milyonu aşan ve dünyanın en büyük havayollarından olan China Southern Havayolları ile China Central Television (CCTV)’un dijital kanalı CCTV Discovery Journey Channel’de, Türkiye’yi tanıtan altı bölüm yayınlanacak. China Southern Havayolları da uçuşlarında bu bölümleri yayınlayacak.

Air Hostesses New Discovery isimli programın ekibi İzmir, Aydın, Denizli, Burdur, Efes ve, Çeşme’de söz konusu bölümleri çekti. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi organizasyonunda yürütülen çalışmalarda Ege Maden İhracatçıları Birliği mermer tanıtımı yaparken Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği kuru incir, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği zeytinyağı, Fındık Tanıtım Grubu da fındık bölgelerindeki çekimlerde eşlik etti. Deri Tanıtım Grubu da Türk deri sektörüyle ilgili çekimleri koordine etti. Türkiye’nin 2013 Ocak-Eylül döneminde yaptığı 3 milyar 803 milyon dolarlık maden ihracatının 1 milyar 875 milyon dolarlık diliminin Çin'e olduğunu hatırlatan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, aynı dönemde bu ülkeye toplam ihracatın ise 2 milyar 670 milyon doları bulduğunu, madencilik sektörünün tek başına bunun yüzde 70’ini yaptığını söyledi. Türk madenciliği için vazgeçilmez ihracat pazarı konumundaki Çin’de Türkiye’nin ve sektörün tanıtımının yapıldığı programa büyük önem verdiklerini belirten Erdinç, “Çin’e ihracatımız arttığı gibi ortalama ihraç fiyatımız da artıyor. 2012 yılının ilk dokuz aylık döneminde 553 milyon dolarlık doğaltaş ihraç etmişken 2013 yılının aynı döneminde yüzde 32 artışla 728 milyon dolara ulaştık. Yılın son çeyreğinde yapacağımız ihracatla 1 milyar doları aşmayı hedefliyoruz. 2023 yılında Türkiye’nin 7 milyar dolarlık doğaltaş ihracat hedefine, Çin’in 4 milyar dolarlık katkı koymasını bekliyoruz.” diye konuştu.

Air Hostesses New Discovery'de Türkiye’nin tanıtılmasında Pekin Ticaret Müşaviri Serah Kekeç’in girişimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Arslan Erdinç, programın içeriğiyle ilgili şu bilgileri verdi: “China Southern Havayolları hostesinin sunumuyla beş altı önemli şehirde, altı gün boyunca yapılan çekimler yayınlanacak. Söz konusu bölgenin tarihini, mutfağını, kültürünü ve temel ürünlerini içeren tanıtıcı çekimler sunuluyor. Program için Türkiye’nin en önemli doğaltaş bölgeleri Denizli, Burdur ve Antalya’da mermer ocakları ve fabrikalarında çekimler yapıldı. Bunlar da programda geniş şekilde yer alacak. Çekimlerin 25 Aralık’ta CCTV’de yayınlanması planlanıyor. Program kapsamında Efes, Çeşme, Denizli, Burdur ve Antalya'nan tarihî ve kültürel mekanlarında da çekimler yapıldı.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.