Çin Seddi’nde 27 Turist Mahsur Kaldı

Çin Seddi’nde 27 Turist Mahsur Kaldı

Çin’in 1 Ekim’deki 65. Kuruluş Bayramı tatilinde Çin Seddi’ni gezen 27 kişinin mahsur kaldığı bildirildi.Her yıl 1 Ekim tatili nedeniyle Pekin itfaiye müdürlüğü, Çin Seddi’nin uzak yerlerini gezerken mahsur kalan azımsanamayacak sayıdaki...

Çin’in 1 Ekim’deki 65. Kuruluş Bayramı tatilinde Çin Seddi’ni gezen 27 kişinin mahsur kaldığı bildirildi.

Her yıl 1 Ekim tatili nedeniyle Pekin itfaiye müdürlüğü, Çin Seddi’nin uzak yerlerini gezerken mahsur kalan azımsanamayacak sayıdaki Çinli turistleri kurtarıyor.

Çin medyasına göre, 4 Ekim’de gece 02 sularında sırt çantalarıyla mahsur kalan 22 Çinli turist bunlardan bir grup. Ülkenin kuzey doğusundan gelen ve yaşlarının 40’ın üzerinde olduğu grubun imdadına yetişen itfaiye, yoğun sis ve yağış altında büyük çabalar sonucunda saatler sonra mahsur kalanları kurtardı.

Pekin medyasına göre, 29 Eylül’den buyana altı gün içinde mahsur kalan Çinli turistlerin sayısı 27 kişiyi buldu.

Öte yandan bayram tatili dolayısıyla 6 bin kilometre uzunluğunda olduğu söylenen ve uzaydan göründüğü iddia edilen Çin Seddi turistlerle doldu taştı. Cuma günü seddin Badaling bölümünü gezen turist sayısı ise 88 bin oldu.

Öte yandan bayramın üçüncü günü olan Cuma gününde ülke genelindeki 124 turistik mekânı 6 milyon kişi gezdi. Çin Turizm İdaresi, bu rakamın geçen seneye oranla yüzde 4 arttığını açıkladı. Bu mekânlardan elde dilen gelir de bayramın birinci günü 3 yüz milyon yuan (50 milyon dolar) oldu. Bu gelir ise geçen yıla oranla hükümetin tatil öncesi açıkladığı zam yasağı nedeniyle yüzde 3,9 daha az gerçekleşti.

Bu arada bir haftalık bayram tatilinde 480 milyon Çinli ülke içinde seyahat etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.