Çin İlk Kez Karbon Emisyonunu Azaltma Sözü Verdi

Çin İlk Kez Karbon Emisyonunu Azaltma Sözü Verdi

Çin ilk kez atmosfere saldığı karbondioksit oranını düşüreceğini açıkladı. ABD'nin New York kentinde yapılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi'nde konuşan Çin Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli, iklim değişikliğine karşı...

Çin ilk kez atmosfere saldığı karbondioksit oranını düşüreceğini açıkladı. ABD'nin New York kentinde yapılan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Zirvesi'nde konuşan Çin Başbakan Yardımcısı Zhang Gaoli, iklim değişikliğine karşı ciddi önlemler alacaklarını söyledi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in özel elçisi olarak konuşan Zhang, iklim değişikliği konusunda etkin çaba harcamaya devam edeceklerine ve uluslararası sorumluluklarını yerine getirmeye hazır olduklarını ifade etti. "Çin, iklim değişikliği konusunda gelişmekte olan ülkelere sağladığı yardımı iki katına çıkaracak. Aynı zamanda Çin, iklim değişikliğiyle mücadele için Güney-Güney İşbirliği Fonu oluşturacak." diyen Zhang, dünyanın en büyük gelişmekte olan ülkesi Çin’in iklim değişikliğine karşı çabalarını anlattı.

ABD Başkanı Barack Obama da dünyanın en fazla karbon emisyonuna neden olan Çin ve ABD'nin karbon emisyonunu azaltmada başı çekmesi gerektiğini söyledi.

Çin, 2020 yılında karbon emisyonunu 2005'te seviyenin yarısına düşürmeyi hedefliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.