Çin, Apple’ı Ters Köşeye Yatırdı!

Çin, Apple’ı Ters Köşeye Yatırdı!

Geçtiğimiz hafta içinde Apple CEO’su Tim Cook’un yaptığı resmi açıklamada yer verdiği Çin’deki teknoloji pazarının gücü Apple’ı alt etme planları yapıyor.

“Çin bizim en büyük ikinci pazarımız. Yılların gidişatı öyle gösteriyor ki, yakında en büyük pazarımız haline gelecek.” Sözleriyle kullanıcılarını aydınlatan Tim Cook, bu sözlerini söylediğine pişman olabilir.

Çin’de yeni düzenlenen bir TV programında Apple hakkında ağır suçlamaların yapıldığına rastlandı. Apple’ın Çin halkına yönelik özellikle daha kısa süreli garanti desteği sağlaması Apple kullanıcıları tarafından ilk yayında dillere döküldü. Fabrika hataları da dahil bozulan ürünlerinin desteğini sunmamakla suçlayan Çinli sunucu ve konuklar, mobil dünyasını taraflara ayırdı.

Çin’in kendine has Twitter’ı olan Weibo’da da Çinli kullanıcılar tarafından eşzamanlı “Mention” yapıldı. Site üzerinde Hashtag ile en büyük şikayetlerini dile getiren Çin halkının üstüne, Koreli ünlü aktör Peter Ho’nun “Apple’ın satış sonrası desteği artık beni tatmin etmiyor. Bir Apple kullanıcısı ve hayranı olarak kırıldığımı söylemem gerekiyor.” Sözleri Çin’deki teknoloji dünyasını fazlasıyla şaşırttı.

Bakalım geçtiğimiz günlerde Tim Cook tarafından yapılan açıklama ardından bu yorumlar Apple’ı ve Apple iş ortaklarını nasıl etkileyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.