Cimbom evinde vuruldu

Cimbom evinde vuruldu

Şampiyonlar Ligi H Grubu ikinci maçında temsilcimiz Galatasaray sahasında Portekiz ekibi Braga'yı konuk etti

Galatasaray Türk Telekom Arena'da ilk Devler Ligi mücadelesine çıktı beklenmedik bir sonuçla sahadan ayrıldı. Birçok gol pozisyonundan faydalanamayan Galatasaray şanssız bir şekilde yediği gol sonucu maçtan 2-0 yenik ayrıldı.

İlk maçlarından puansız ayrılan iki ekibin mücadelesinin sonunda gülen taraf 2-0'lık sonuçla konuk takım Sporting Braga oldu.

Braga'nın golleri 27. dakikada Ruben Micael ve 90+4'te Alan'dan gelirken 90 dakika boyunca neredeyse tek kale oynayan Galatasaray birçok gol pozisyonundan faydalanamadı. Aydın Yılmaz'ın 77. dakikadaki şutu ise üst direkte patladı.

Bu sonuçla Galatasaray Şampiyonlar Ligi'nde ikide sıfır yaptı. Braga ise ikinci maç sonucunda puanını 3 yaptı.

Temsilcimiz 3. maçında Romanya temsilcisi Cluj ile mücadele edecek.

TERİM'DEN FARKLI 11

Galatasaray UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu ikinci maçında, Portekiz'in Braga takımını konuk ederken, kadrodaki bazı değişiklikler dikkati çekti.

Ligde oynanan Orduspor maçında sakatlanan ve bugünkü karşılaşmaya yetişmesi beklenirken, son kontrolünde oynatılmaktan vazgeçilen Hamit Altıntop'un yanı sıra Elmander, Hakan Balta ve Cris de ilk 11'de yer almadı.

Gıda zehirlenmesi nedeniyle rahatsızlık yaşayan ve serum tedavisi gördüğü bildirilen İsveçli oyuncu Johan Elmander, sahaya yedekler arasında çıktı.

Teknik direktör Fatih Terim, savunmanın solunda Hakan Balta'nın yerine İspanyol futbolcu Albert Riera'yı tercih ederken, savunmanın göbeğinde Semih'le birlikte Dany'ye forma vererek, Cris'i yedekler arasına çekti. 

 

ARENA'DA İLK HEYECAN

Türk Telekom Arena stadı, Braga maçıyla ilk kez Galatasaray'ın bir Avrupa kupası maçına ev sahipliği yaptı.

Sarı-kırmızılı ekibe 2010-2011 sezonunun ikinci yarısından itibaren hizmet vermeye başlayan Türk Telekom Arena'da, Galatasaray'ın o sezon UEFA Avrupa Ligi'nin play-off turunda Ukrayna'nın Karpaty Lviv takımına elenmesi nedeniyle Avrupa kupası maçı oynanamadı.

Galatasaray, tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirdiği ve Spor Toto Süper Ligi 8. sırada bitirdiği 2010-2011 sezonu sonunda Avrupa kupalarının dışında kalması nedeniyle de taraftarlarına bir Avrupa maçı izletmek için Braga maçına kadar beklemek zorunda kaldı.

Hamit'in yokluğunda sağ kanada Amrabat'ı çeken ve sol kanatta Emre Çolak'a görev veren Terim, forvette ise Burak Yılmaz ile Umut Bulut ikilisini oynattı.

G.SARAY SALDIRDI...

Galatasaray karşılaşmaya oldukça etkili başladı. Hırs ve isteği en yüksek seviyede olan sarı-kırmızılı ekipta Melo maçın hemen 2. dakikasında sarı kart görerek bunu ortaya koydu. Burak Yılmaz ve Umut Bulut ile forvette etkili olmaya çalışan Galatasaray rakip kaleci Beto'yu geçmeyi başaramadı.

BRAGA BEKLEDİ...

Deplasmanda gösterdiği başarılı performans ile tanınan Braga için Galatasaray'ın oynadığı futbol aslında bir nevi planlarını karşılıyordu. Saldıran rakipleri karşısında iyi savunma yapıp geliştirdiği kontralar ile gol arayan Portekiz ekibi, Şampiyonlar Ligi ilk maçında bunu yapmayan Cluj'a karşı bocalamış ve sahadan da 2-0 yenik ayrılmıştı.

HİÇ BEKLENMEDİK ANDA

Tam bir kontraatak takımı olan Sporting Braga karşılaşmanın 27. dakikasında savunmanın hatasını affetmedi. Sol kanatta topa buluşan Eder, Semih Kaya'yı çalımlayarak ceza sahasına girdi. Açısını kaybeden Eder geriden gelen Ruben Amorim'i gördü. Sert şutta Muslera başarılı olsa da seken topu Ruben Micael takip etti ve takımını 1-0 öne geçiren gole imza attı.

MUSLERA OLMASA!

Gole kadar neredeyse tek kale oynayan Galatasaray golün ardından oyundaki etkisini bir süre yitirdi. 32. dakikada yien tehlikeli ve sol kanattan geldi Portekiz ekibi. Amorim'in çıkardığı topta Dany sektirince Eder altıpas içerisinde kaleci Muslera ile karşı karşıya kaldı. Dönerek yaptığı vuruşu Uruguaylı kaleci mükemmel bir refleksle çıkardı.

İlk yarının sonlarına doğru Galatasaray, Burak-Umut-Melo üçgeniyle ceza alanında etkili olmak istedi ancak koordinasyonda eksiklik yaşayınca önemli bir pozisyon harcandı. İlk 45 da 1-0 Braga üstünlüğünde sona erdi.

AH BURAK AH...

İkinci yarıya da ilk yarıdaki temposu ile başlayan Galatasaray ilk 10 dakikayı rakibini yorarak geçirdi. 55. dakikada sağdan ceza alanına giren Burak Yılmaz ile gole yaklaşan sarı-kırmızılı temsilcimiz milli golcünün sert şutunda kaleci Beto'yu geçemeyince tabelayı değiştiremedi. Pozisyonun ardından 63'te Braga ikinci gole yaklaştı. Yine kontra ile çıkan Portekiz ekibinde Amorim ceza alanı dışında iki oyuncuyu çalımlayarak şutunu çıkardı. Dany adeta kendini siper ederek olası bir tehlikeyi engelledi.

YİNE BETO'DA KALDI

Oyunu rakip yarı alana yıkan ve solda Riera-Emre Çolak sağda da Eboue-Aydın Yılmaz çiftleri ile atak geliştiren Galatasaray 70. dakikada Burak'la bir kez daha gole yaklaştı. Soldan Riera şık paslaşmalarla sıfıra indi ve ortasını kesti. Penaltı noktasına doğru gelen topa oldukça müsait durumdaki Burak vurdu fakan Beto bir kez daha "aradığınız gole şu anda ulaşılamıyor" dedi.

O DİREĞİ ORAYA KİM KOYDU!?

Fatih Terim karşılaşmanın 76. dakikasında risk aldı ve orta sahadan Melo'yu çıkartarak forvete Johan Elmander'i oyuna alarak 3 hücumcuya döndü. Riskin hemen ardından gelen pozisyon ise kalplerin ağızlara gelmesine neden oldu! Ceza alanı dışında topla buluşan Aydın Yılmaz, sağ ayağı ile müthiş bir plase yaptı. 90 diye tabir edilen bölgeye giden top, önce Beto'nun parmaklarının ucuna ardından da direğe çarparak oyun alanına döndü.

ALAN..

Maçın 90+4. dakikasında soldan atağa çıkan Braga ikinci golü buldu ve maç 2-0 Portekizli ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.