Çile merkezi oldu

Çile merkezi oldu

Yapımına 2013 yılında başlanan Konevi Kent Meydanı ve Katlı Otopark'ı hala bitirilemedi.

Yapımına 2013 yılında başlanan Konevi Kent Meydanı ve Katlı Otopark'ı hala bitirilemedi. 6 ay önce tamamlanması planlanan projenin yarısı bile bitirilemedi. Şehrin yeni çekim merkezlerinden biri olması beklenen proje yeni çile merkezlerinden biri haline geldi

Kazım Karabekir Caddesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bulunan alanda yapımı sürdürülen Konevi Kent Meydanı ve Katlı Otoparkı Projesi hala tamamlanamadı. Bölgedeki yaşanan park sorununu çözmek için yapılan katlı otopark projesinin bitirelememesi vatandaşı canından bezirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin birçok projesinde olduğu gibi Konevi Kent Meydanı ve Katlı Otopark Projesi'nde gecikmeler yaşandı. 2013 yılında başlanan proje normalde 2014 yılının Haziran aylarında bitirilmesi gerekiyordu. Fakat aradan 6 ay geçmesine rağmen projenin yarısı bile tamamlanamadı.

ÇALIŞMALAR KAMLUMBAĞA HIZINDA

7 Haziran 2013'te yapımına başlanan Konevi Kent Meydanı ve Katlı Otoparkı'nın sözleşmeye göreye 5 Mayıs 2014'te bitmesi gerekiyordu. Fakat projenin bitmesi bir yana, projenin kaba inşaatı bile henüz tamamlanmış değil. 2 yıldır Konya Lisesi ve eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası arasında devam eden inşaat çalışmaları yüzünden vatandaş ve esnaf da şikayetçi. Çalışmalar kablumbağa hızıyla devam ediyor.

Şehrin merkezindeki şantiye alanı, uzun bir süre daha kalacağa benziyor. İnşaat alanının çirkin bir görüntü oluşturduğunu ifade eden bir vatandaş ise, "Şehrin merkezinde böylesine bir şantiye görüntüsü bizleri rahatsız ediyor. Bildiğim kadarıyla proje uzun bir süre devam ediyor. Proje tanıtım tabelasında yazan 350 günlük sözleşme süresi de doldu. Fakat buna rağmen inşaat halen tamamlanamadı. Belediye, ihaleye çıkarken seçtiği firmaları iyi incelemesi gerekiyor. Bir çok proje yarım kaldı veya bitmesi gereken tarihten çok daha geç bir sürede tamamlandı. Numune Hastanesi, Şehir Meydanı projesi gibi bir çok örnek mevcut. Projeler, elbette ki bizlere hizmet edeceği için bizleri sevindiriyor. Fakat projelerin bir kaçı değil, hemen hemen hepsinin çok geç tamamlaması da bir vatandaş olarak bizleri rahatsız ediyor" diye konuştu.

11 MİLYON TL PARA HARCANDI

Konevi Kent Meydanı ve Katlı Otoparkı Projesi'nde yer altına 300 araçlık, 3 katlı otopark yapılacak. Kafeteryalar, çocuk oyun alanları ve oturma gruplarıyla meydan olarak hizmet verecek. Meydanda bulunan Hoca Hasan Camisi'nin yanındaki tuvaletin yerine modern bir tuvalet yapılacak. Konevi Meydanı ve Katlı Otoparkı'nın 11 milyon liraya mal oldu.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.