Cikalleshi altın çağını yaşıyor 

Cikalleshi altın çağını yaşıyor 

Konyaspor’da geçen sezon 8 gol kaydeden Arnavut forvet, bu sezon 9 gol atarak geçen sezonki performansını geride bıraktı.

Konyaspor’da geçen sezon 8 gol kaydeden Arnavut forvet, bu sezon 9 gol atarak geçen sezonki performansını geride bıraktı. Süper Ligde birçok kulüpte forma giyen tecrübeli oyuncu Yeşil-beyazlı forma ile 62. maçına çıktı. Bu sayı ile birlikte Konyaspor  Arnavut golcünün Türkiye’de en fazla forma giydiği kulüp konumuna geldi. 

Cikalleshi  Konyaspor’da 62 kez forma giyerken 4 bin 283 dakika oyunda kaldı.

Bu sezon Sivasspor, Başakşehir , Gaziantep FK, Trabzonspor, Kasımpaşa maçlarında birer, Göztepe ve Kayserispor maçlarında ise 2’şer gole imza atan golcü futbolcu Süper Lig kariyerinde ise 150 maçta 36 gole ulaştı. Cikalleshi, Akhisarspor'da 7, Başakşehir'de 6, Ankaraspor'da 6 kez rakip fileleri havalandırırken, 17 kez de asistte bulundu.

Arnavut golcü Akhisarspor'da 60, Başakşehir'de 50, Ankaraspor'da 30 ve Göztepe'de ise 10 kez maçlarda görev aldı. Konyaspor'da Arnavut oyuncu, Akhisarspor'da 4 bin 214, Başakşehir'de 2 bin 537, Ankaraspor'da bin 640 ve Göztepe de ise 380 dakikada sahada kaldı.

Kayserispor galibiyetiyle puanını 55'e çıkaran Konyaspor, 2. sırada yer alırken, şampiyonlar ligi hedefine de bir adım daha yaklaştı. Ligde 47 gol atıp kalesinde 31 gol gören yeşil-beyazlılarda  takımının galibiyetinde büyük rol oynayan Sokol Cikalleshi ise gol sayısını 9’a çıkardı.

Yeşil-beyazlı ekipte geçen sezon 8 gol kaydeden Arnavut forvet, 29. haftada geçen sezonki performansını geride bıraktı. Geçtiğimiz sezon Konyaspor forması altında 8 gol ve 3 asistle oynayan Arnavut oyuncu 2021-2022 sezonunda ise 9 gol atma başarısını yakaladı.

SPOR SERVİSİ 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.