"Cihan'ın Engellenmesi Seçimin Şaibeli Olmasına Tek Başına Yeterli"

"Cihan'ın Engellenmesi Seçimin Şaibeli Olmasına Tek Başına Yeterli"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) cumhurbaşkanı seçimlerinde sonuçları verme çalışmasını engelleme girişimine tepki gösterdi. Karacan, “Alınan bu karar bile, bu seçimlerin neticesinin...

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) cumhurbaşkanı seçimlerinde sonuçları verme çalışmasını engelleme girişimine tepki gösterdi. Karacan, “Alınan bu karar bile, bu seçimlerin neticesinin bu kararı alanlar lehine sonuçlanması halinde şaibeli olmasına tek başına yeterli olacaktır. Hakikaten durum çok vahim. Artık bu ülkede demokrasiden bahsetmek gülünç oluyor. ” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan, Cihan Haber Ajansı’nın seçimleri takip etmesinin engellenmesine girişimini duyduğunda aklıma meşhur 1946 seçimleri geldiğini ifade etti. Karacan şöyle devam etti: “Hani o seçimler açık oylama gizli tasnif yöntemi ile jandarma nezaretinde yapılmıştı ve hem bizim hem de dünya demokrasi tarihine altın(!) harflerle yazdırdığımız bir seçim olmuştu ya, işte o geldi aklıma. Şimdi getirilen bu yasak da acaba her ne kadar oyların kullanımı aşamasında, gizli oylama kısmı şekil olarak sağlansa da, sayım esnasında yapılacak açık(!) sayım usulleri ve sonrasında ki operasyonların kamuoyunun gözü önünden kaçırılması için bir tedbir midir? Malum 30 Mart seçimleri akşamında da 40'tan fazla ilde “trafolara kedi girmesi” gerekçesiyle elektrik kesintileri olmuş, sonrasında da bir çok seçim bölgelerinden hileli sayım ve itiraz haberleri gelmişti. “Trafolara Kedi Girmesi” hadisesi geçen seçimde kullanılıp deşifre olduğu için, muhtemeldir ki bu seçimde yeni varyasyonlar geliştirdiler ve bu varyasyonlardan milletin haberi olmaması için tedbir alıyorlar. Şimdi ben bu gelişme üzerine basın özgürlüğü gibi an itibariyle bu ülke için artık çok lüks bir kavramdan bahsetsem, hakikaten zamanı boşa harcamış olacağımı düşünüyorum. Çünkü, düşünce özgürlüğü, siyasi tercih özgürlüğü, oy verme özgürlüğü, eleştirme özgürlüğü gibi basın özgürlüğü de artık bizim için lüks olan kavramlar haline geldi.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.