Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulanmak üzere Esenboğa Havalimanı’ndan Letonya'ya hareket edecek. (14.30-Ankara)- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez'inde Ege Bölgesi Milletvekilleri ile bölgesel istişare toplantısına.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulanmak üzere Esenboğa Havalimanı’ndan Letonya'ya hareket edecek. (14.30-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkez'inde Ege Bölgesi Milletvekilleri ile bölgesel istişare toplantısına katılacak. Davutoğlu, Sayıştay Başkanı Recai Akyel’i Başbakanlık Merkez Binada kabul edecek.

Davutoğlu, Hak-İş Konfederasyonunun Rixos Otel’deki kuruluş yıldönümü etkinliğine katılacak (10.00-15.00-19.00-Ankara)

POLİTİKA

- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak. (14.00-Ankara)

- BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (10.00-Ankara)

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu makamında sırasıyla TBMM Dışişleri Komisyon Başkanı Ahmet Berat Çonkar ve Türkiye-AB KİK Kanadı üyelerini kabul edecek. (09.15.11.00-Ankara)

- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Sanayi Odası meclis toplantısına katılacak. (15.00- İstanbul)

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Akdeniz Üniversitesi’nin 2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni’ne katılacak, ilk dersi verecek. (10:30-Antalya)

EKONOMİ

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ‘Elektrik ve Doğal Gaz Fiyatları 2014 1. Dönem’ (ocak-haziran) haber bültenini yayınlayacak. (10.00-Ankara)

- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ağustos ayı ‘Ulusal Yatırım pozisyonu’ verilerine açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası İstatistikleri, Kurlar ve Seçilmiş Faiz istatistiklerini açıklayacak.

DÜNYA

- IŞİD hedeflerine düzenlenen hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

- Kürdistan Bölgesel Yönetim Parlamentosu Peşmerge kuvvetlerinin Kobaniye gönderilmesini görüşecek. (Erbil)

- Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Sırbistan’ı ziyaret edecek. Rama, 70 yıl sonra Belgrad’ı ziyaret eden ilk Arnavut Başbakanı olacak. (Belgard)

- Hong Kong’da hükümet karşıtı gösteriler devam ediyor. Gelişmeler takip edilecek.

- Dünya Sağlık Örgütü'nün son verilerine göre Ebola hastalığına yakalanarak hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 500'ü geçerken, hastalığın görüldüğü kişi sayısı 10 bine yaklaşıyor. Gelişmeler izleniyor.

GÜNCEL

- Türkiye’nin Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor.

SPOR

- Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda Belçika’nın Lokeren takımıyla oynayacakları müsabakayla ilgili bir futbolcusuyla Hüseyin Avni Aker Stadı’nda basın toplantısı düzenleyecek. Bordo-mavililer, Lokeren maçının son antrenmanını da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapacak. (14.00-17.00-Trabzon)

- Lokeren Teknik Direktörü Peter Maes, UEFA Avrupa Ligi L Grubu’nda perşembe günü Trabzonspor ile yapacakları maçla ilgili bir futbolcusuyla Hüseyin Avni Aker Stadı’nda basın toplantısı düzenleyecek. Belçika ekibi, son çalışmasını da müsabakanın oynanacağı Avni Aker’de yapacak. (18.00-18.30-Trabzon)

- Şampiyonlar Ligi D Grubu üçüncü maçında Galatasaray, Borussia Dortmund ile Türk Telekom Arena’da karşı karşıya gelecek. Grubun diğer maçında ise Anderlecht-Arsenal ile kozlarını paylaşacak. (21.45-İstanbul-Brüksel)

- Fenerbahçe’de Gençlerbirliği maçının hazırlıkları yapılacak antrenmanla devam edecek. Antrenman sonrasında bir oyuncu basın mensuplarının sorularını cevaplayacak. (11.00-İstanbul)

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu üçüncü maçında konuk olacağı Partizan maçı için Sırbistan’a gidecek. Siyah beyazlı ekipte teknik direktör Slaven Bilic ve kaptan Tolga Zengin basın toplantısı yapacak. Partizan maçının son çalışması da Partizan stadı’nda yapılacak. (10.55-19.30-20.00-İstanbul-Belgrad)

- Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, Almira Otel'de basın mensupları ile kahvaltına bir araya gelecek. (10.00-Bursa) CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.