Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu TBMM’deki Yasama Yılı açılış etkinliklerine katılacak. - Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker, ardından Ankara Büyükşehir...

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu TBMM’deki Yasama Yılı açılış etkinliklerine katılacak.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker, ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ilçe belediye başkanlarını Çankaya Köşkü’nde kabul edecek.(17.00-18.00-Anakara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin doğu ve güneydoğu milletvekilleriyle parti genel merkezinde kahvaltılı toplantı yapacak. Başbakan Davutoğlu, Başbakanlık yeni binada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı kabul edecek. Davutoğlu, ABD Ticaret Bakanı Penny Pritzker’i Başbakanlık yeni binada kabul edecek.(10.00-12.00-18.00-Ankara)

POLİTİKA

- 5. Yasama Yılı açılışı nedeniyle TBMM Atatürk Anıtı önünde tören düzenlenecek. TBMM Genel Kurulu’nda 24. Dönem 5. Yasama Yılı açılış oturumu gerçekleştirilecek. TBMM’de yeni Yasama Yılı açılış resepsiyonu verilecek.(14.00-15.00-19.00-Ankara)

- Meclis Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanlık Divanı tarafından ‘Onur Ödülü' alması uygun bulunan Prof. Dr. Taner Demirer ve Prof. Dr. Hüsamettin Koçan'a ödüllerini törenle verecek.(11.00-Ankara)

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır sırasıyla; İngiltere Ankara Büyükelçisi Richard Peter Moore, İsveç Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, Japonya Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi'yi bakanlıkta kabul edecek.(10.00-11.00-12.00-Ankara)

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde konferansa katılacak.(10.00-Ankara)

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Rixos Otel’de HAVELSAN İş Ekosistemi Buluştayı’na katılacak.(09.00-Ankara)

- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul Sanayi Odası (İSO), Meslek Komiteleri ortak toplantısına katılacak.

(14.30-İstanbul)

EKONOMİ

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Van’da Eylül ayı ihracat rakamlarının açıklanacağı basın toplantısına katılacak. Bakan Zeybekci ayrıca STK’larla bir değerlendirme toplantısı yapacak. (10.00-11.00-Van)

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜK) 2013 yılına ait ‘Hayat Tabloları’ bültenini ve 'Yaygın Eğitim Faaliyetleri Araştırması’nı açıklayacak. 'Parasal Değerleri Güncelleme Aracı’ açıklaması yapacak.(10.00-Ankara)

DÜNYA

- Peşmerge birliklerinin IŞİD’e karşı başlattığı operasyonlar takip edilecek.(Erbil- Kerkük)

- Hong Kong'da göstericiler, Çin Ulusal Günü'nde de sokaklardaydı.On binlerce demokrasi yanlısı gösterici Hong Kong sokaklarında eylemlerini sürdürüyor.(Pekin)

- Eski Norveç Başbakanı Jens Stoltenberg, NATO’nun yeni genel sekreteri olarak görevine başlayacak.(Brüksel)

- ABD Başkanı Barack Obama, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüşecek.(Washington)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı temaslarda bulunmak üzere Moskova’ya gelecek.(Moskova)

- Lübnan'a sığınan Suriyeli Türkmenlerin yaşam mücadelesi(Özel)

Esed rejiminin zulmünden kaçarak Lübnan'a sığınan Suriye Türkmenleri, zor şartlarda hayat mücadelesi veriyor. Esed ordusu, Akdeniz'e ve Lübnan'a sınırı olan Türkmenlerin köyü olarak bilinen Zara'ya saldırarak çok sayıda kişiyi katletmiş.(Beyrut)

GÜNCEL

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor.(Şanlıurfa)

- Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu, (ÖDAV) 18-19 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Barosu seçimlerine katılacak liste ve başkan adayı tanıtımını gerçekleştirecek.(11.00-İstanbul)

SPOR

- Şampiyonlar Ligi D Grubu ikinci maçında Arsenal ile Galatasaray, Londra’da karşı karşıya gelecek.(21.45-Londra)

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ikinci maçında Tottenham Hotspur maçı için İngiltere’ye gidecek.(09.30-İstanbul)

- Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic ve bir oyuncu Tottenham Stadyumu’nda basın toplantısı düzenleyecek. Beşiktaş Takımı basın toplantısının ardından son antrenmanını yapacak. (20.30-21.00-Londra)

- Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda perşembe günü Polonya temsilcisi Legia Warszawa ile oynayacakları maçla ilgili Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Bordo-mavililer, maç öncesi son antrenmanı ise Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yapacak. (14.00-17.00-Trabzon)

- Legia Warszawa Teknik Direktörü Henning Berg, UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda perşembe günü Trabzonspor ile oynayacakları maçla ilgili Hüseyin Avni Aker Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Polonya ekibi, maç öncesi son antrenmanı da Avni Aker'de yapacak.(18.30-1900-Trabzon)

- Fenerbahçe’de Süper Lig’in 5. Haftasında oynanacak Torku Konyaspor maçının hazırlıkları yapılacak antrenmanla devam edecek.(11.00-İstanbul)

- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC'nin Değirmenlikspor takımına transfer olan Rum futbolcu Dimitris Vasiliou’nun vatan haini ilan edilmesine sert çıktı. Eroğlu, "Bir futbolcunun Kıbrıs Türk tarafında futbol oynamasına bile tahammül edilmediği bir ortamda, müzakere masasında çok daha zorlu tartışmalar olacaktır." dedi.(Lefkoşa) CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.