Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sırasıyla; Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’u Çankaya Köşkü’nde...

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sırasıyla; Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’u Çankaya Köşkü’nde ayrı ayrı kabul edecek.(12.30-13.30-14.30-16.00-Ankara)

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık yeni binada Bakanlar Kurulu’nu toplayacak.(11.00-Ankara)

POLİTİKA

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Şartı Genel Sekreteri Urban Rusnak ile bakanlıkta görüşecek. (10.15-Ankara)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yazar Talip Apaydın’ın Kocatepe Camii’ndeki cenaze törenine katılacak. (12.45-Ankara)

- CHP MYK, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.(14.00-Ankara)

- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç DBP ilçe örgütünü ziyaret edecek.(10.00-Şanlıurfa)

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Günde 2 kez 2 dakika’ projesi kapsamında, Batıkent Refika Aksoy İlköğretim Okulu’nda (İlkyerleşim Mah. 1901. Cad. 2012 Sok.) öğrencilere ağız ve diş sağlığı seti dağıtacak.(10.00-Ankara)

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi’nin (İKUK) bakanlıktaki 14. toplantısına katılacak.(10.00-Ankara)

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sheraton Otel’de düzenlenen Kore Milli Günü resepsiyona katılacak.(18.30-Ankara)

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mozambik-Türkiye Kadın Basketbol Dünya Şampiyonası Müsabakası’nı Ankara Arena Spor Salonu’nda izleyecek.(19.00-Ankara)

DÜNYA

- Hong Kong'da onbinlerce demokrasi yanlısı gösterici, polisin gözyaşartıcı gazlı müdahalesine ve çadırların sökülmesi taleplerine rağmen meydanlardan çekilmiyor.(Pekin )

- Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı başlatılan operasyonlar takip edilecek.

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu ziyaret edecek. Demirel, daha sonra Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabrini ziyaret edecek, ardından Boğaz Şehitliği’ne çelenk koyacak.(Lefkoşa )

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Romanya İş Forumu’na katılacak.(Bükreş )

- Kabe'nin tarihini öğrenmek isteyen, Mekke'deki bu müzeye geliyor.(Özel)

Mekke'de Arafat öncesi kutsal yerleri ziyaret eden hacı adaylarının izinle ziyaret ettiği mekanlardan birini de Kabe-i Muazzama Müzesi oluşturuyor.(Mekke)

GÜNCEL

- Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor.(Şanlıurfa)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, vefat eden kayınpederi Hacı Salih Yüksel'in Beyoğlu Kasımpaşa Camii Kebir'deki cenaze törenine katılacak.(13.00-İstanbul)

- IŞİD saldırılarına karşı Suruç’taki sınırdan Kobani’ye geçenler, yaşadıklarıyla ilgili DBP İstanbul İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyecek.(12.00-İstanbul)

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığının, yüksek teknoloji ile donatılmış en modern muharip unsurlarından olan hücumbotları ve imkan kabiliyetlerini kamuoyuna tanıtmak maksadıyla, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda basın turu düzenlenecek.(08.30-16.00-Kocaeli)

- Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Mudanya'da hayvan katliamına olduğu gerekçesiyle açıklama yapacak. (12.00-Bursa)

SPOR

- Türkiye Kupası’nda 3. Tur kuraları İstanbul’da çekilecek.(14.00-İstanbul)

- Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı Arsenal maçı için İngiltere’ye gidecek.(10.00-İstanbul)

- UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda oynanacak Arsenal - Galatasaray karşılaşması öncesinde Galatasaray teknik direktörü Cesare Prandelli ve bir oyuncu maçın oynanacağı Emirates Stadı’nda basın toplantısı düzenleyecek. Sarı kırmızılı ekip Arsenal maçının son çalışmasını da aynı yerde yapacak. (18.30-19.00-Londra)

- Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye, grubundaki son maçta Mozanbik ile Ankara’da karşı karşıya gelecek.(19.00-Ankara)

- Tofaş basketbol takımı sezonu açıyor, törene TOFAŞ CEO'su Kamil Başaran da katılıyor. (19.00-Bursa)

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.