Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, WOW İstanbul Hotel’de düzenlenen ‘Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'na katılacak. (10.00 - İstanbul)Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, WOW İstanbul Hotel’de düzenlenen ‘Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'na katılacak. (10.00 - İstanbul)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kamu Başdenetçisi Mehmet Nihat Ömeroğlu ile MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu Çankaya Köşkü’nde ayrı ayrı kabul edecek. (14.00 - 14.30 - Ankara)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e TBMM’de iade-i ziyarette bulunacak. (17.00 - Ankara)

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 24. Dönem 4. Yasama Yılı değerlendirmesi için TBMM Tören Salonu’nda basın toplantısı yapacak. (10.30 - Ankara)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla ‘Kamu İdarelerinde Daha Etkili Bir Yönetim İçin Nasıl Bir İç Denetim?’ konferansı TBMM Büyük Grup Toplantı Salonu’nda yapılacak. (09.00 - Ankara)

-Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’yi kabul edecek, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev ve Zanzibar Özerk Bölgesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Saif Sharif Hamad ile görüşecek. Davutoğlu, Hilton Bomonti Otel’de Dünya Ekonomik Forumu’na katılacak ve AB Komisyonu Başkanı Barosso ile bir görüşme yapacak. (12.00 - 13.00 - 14.00 - 16.45 - 18.00 - İstanbul)

EKONOMİ

-Dünya Ekonomik Forumu’nun 'Gelecekteki Bölgesel Kalkınma için Kaynakların Ortaya Çıkarılması' başlıklı özel toplantısı yapılacak. Toplantı çerçevesinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de konuşmacı olarak katılacak. (9.00 - 11.15 - 13.15 - İstanbul)

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı ‘Tüketici Güven Endeksi’ verilerini açıklayacak. (10.00 - Ankara)

DÜNYA

-KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, New York’tan KKTC'ye dönecek. Eroğlu Ercan Havalimanı'nda New York temasları ile ilgili durum değerlendirmesi yapacak. (Lefkoşa)

-Bulgaristan'da Dinler Bayramı düzenleniyor. Sofya Banya Başı Camii yanında yapılan etkinliğe ülkedeki 6 dini cemaat kendilerini tanıtıyor. (Sofya)

- Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, görevini yeni Devlet Başkanı Eşref Gani Ahmedzai'ye devredecek. (Kabil)

- Hazar Denizi'ne kıyıdaş ülkelerin (Rusya, İran, Kazakistan, Türkmenistan ve Azerbaycan) hükümet başkanları Rusya‘da bir araya gelecek.Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin bir araya gelmesi bekleniyor.(Astrahan)

GÜNCEL

-Danıştay’da, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri belirlenecek. (15.00 - Ankara)

-Yüksek Seçim Kurulu (YSK), HSYK üyelik seçimi ile ilgili olarak kesinleştirilen aday listesini internet sitesinde yayımlayacak.

-Suriye sınırındaki gelişmeler takip ediliyor. (Şanlıurfa)

SPOR

-Spor Toto Süper Lig’de 4. Hafta Kardemir Karabükspor-Mersin İdmanyurdu, Gaziantepspor-İstanbul Başakşehirspor maçlarıyla tamamlanacak. (18.00 - 20.00 - Karabük / Gaziantep)

-Deplasmanda Rizespor’u mağlup eden Bursaspor ara vermeden Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarına başlayacak. (11.00 - Bursa)

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.