Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık merkez binada Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek. Ardından, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi'ni kabul edecek olan Davutoğlu, akşam ise parti genel merkezinde AK Parti MYK toplantısına katılacak....

- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık merkez binada Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek. Ardından, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi'ni kabul edecek olan Davutoğlu, akşam ise parti genel merkezinde AK Parti MYK toplantısına katılacak. (11.00-16.30-19.00-Ankara)

POLİTİKA

- Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Balgat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2014-2015 eğitim öğretim yılı açılış törenine katılacak. (10.00-Ankara)

- CHP yeni MYK’nın ilk toplantısı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde yapılacak. Selin Sayek Böke, Enis Berberoğlu, Mehmet Bekaroğlu ve Ercan Karakaş MYK toplantısında ilk kez yer alacak. (14.00Ankara)

- CHP adına Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, ‘Torba’ yasanın bazı hükümlerinde yürürlüğün durdurulması için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak. (12.00-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı ‘Hane Halkı İşgücü İstatistikleri’ ile ağustos ayı ‘Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi’ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Fransa'da düzenlenecek Irak'ın barışı ve güvenliği konulu toplantıda Türkiye'yi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek. (Paris)

GÜNCEL

- 2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemi bugün başlıyor. İlköğretim ve ortaöğretimde, üç aylık yaz tatilinin ardından 16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen ders başı yapacak.

- Fatih Hekimoğlu Alipaşa İlkokulu öğrencileri, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ile birlikte İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’yu ziyaret edecek. (14.30-İstanbul)

- Türk Eğitim Sen üyeleri, müdür atamalarını protesto etmek için Üsküdar Zeynep Kamil Parkı’nda toplanıp Üsküdar Hükümet Konağı’na yürüyecek. (14.00-İstanbul)

- Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’nın ATO Congresium’da gerçekleştireceği 17. Türk Tarih Kongresi'nin açılışı yapılacak. (10.30-Ankara)

SPOR

- Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 2. hafta maçları, Beşiktaş-Çaykur Rizespor ve Akhisar Belediyespor -Sivaspor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (20.00-İstanbul-Manisa)

- Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Chedjou ile birlikte Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında konuk edeceği Anderlecht maçı öncesinde basın toplantısı düzenleyecek (17.00-İstanbul)

- Galatasaray, Anderlecht ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçının son çalışmasını Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacak. (20.15-İstanbul)

- Anderlecht, Galatasaray maçı için İstanbul’a gelecek. Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray'a konuk olacak Anderlecht'te teknik direktör Besnik Hasi ve bir oyuncu, karşılaşmanın oynanacağı Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenleyecek. Konuk ekip, Galatasaray maçının son çalışmasını da karşılaşmanın oynanacağı Türk Telekom Arena'da yapacak. (18.30-19.00-İstanbul)

- Dünya Güreş Şampiyonası'na katılan Grekoromen Güreş Milli Takımı, teknik heyet ve kafile Türkiye'ye dönecek.

- Bursaspor, haftasonu oynayacağı Beşiktaş maçı hazırlıklarına Özlüce Tesisleri’nde başlayacak. (18.00-Bursa)

- Süper Lig takımlarının haftanın maçlarıyla ilgili değerlendirmeleri takip edilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.