Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katar Emiri Sheıkh Tamım Bın Hamad Al-Thanı ile Çankaya Köşkü’nde görüşecek. (22.00-Ankara)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yabancı misyon şefleri ve büyükelçilere verilecek geleneksel...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katar Emiri Sheıkh Tamım Bın Hamad Al-Thanı ile Çankaya Köşkü’nde görüşecek. (22.00-Ankara)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde yabancı misyon şefleri ve büyükelçilere verilecek geleneksel iftar yemeğine katılacak. Başbakan Erdoğan, Katar Emiri Sheıkh Tamım Bın Hamad Al-Thanı ile Resmi Konut’ta görüşecek. (20.26-23.00-Ankara)

- Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Filistin Devleti Büyükelçiliği’ni ziyaret edecek. (12.30-Ankara)

- Cumhurbaşkanı adayı HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şişli Kent Kültür Merkezi’nde seçim bildirgesini açıklayacak. (11.00-İstanbul)

POLİTİKA

- TBMM’de AK Parti ve CHP’nin grup toplantıları yapılacak. (11.15-13.30-Ankara)

- TBMM Genel Kurul'da, Somalı madenciler, taşeron, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasını da içeren ‘Torba’ adı verilen kanun tasarısı görüşülecek. (15.00-Ankara)

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Serdivan'da şehit aileleri ve gazilerin katılımıyla düzenlenen iftar programına katılacak. (20.37-Sakarya)

EKONOMİ

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘Makro Ekonomik Gelişmeler ve Ocak-Haziran 2014 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları’ hakkında Vergi Denetim Kurulu (VDK) Başkanlığı’nda basın toplantısı yapacak. (11.00-Ankara)

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı hanehalkı işgücü istatistiklerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda Milli Piyango lisansı için özelleştirilme ihalesi yapılacak. (16.00-Ankara)

DÜNYA

- İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonu ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

- Kıbrıslı Türk Savaş Karşıtları, Suriye, Irak ve son olarak Gazze'de yaşanan kanlı olayları kınamak ve Birleşmiş Milletler'i (BM) bölgede etkin olmaya davet etmek için Lefkoşa'da bulunan Ledra Palace Sınır Kapısı’nda BM Genel Sekreteri Ban Ki- Mun'a iletilmek üzere mektup bırakacak. (Lefkoşa)

- Hurma ağacı 8 yılda yetişiyor, 200-250 kilo meyve veriyor. Hurma ağacı bir insan ömrü gibi ortalama 60-70, en fazla 100-110 yıl yaşıyor. (Özel-Medine)

- Çin’de Ramazan günleri kendine has iklimiyle geçiyor. Özellikle Müslümanların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde Ramazan daha fazla hissediliyor. Resmi rakamlara göre 20 milyondan fazla Çinli Müslüman, kendi geleneklerine göre iftarlarını açıyor, evlerine misafir davet ediyor. Camilerde de toplu iftarlar düzenleniyor. (Özel-Pekin)

- Afrika'nın teneke evlerinde milyonlarca siyahi, sadece patates ve mısır unu yiyor. Afrika'nın en büyük ekonomisi Güney Afrika'da, ırkçı rejimin mağduru milyonlarca siyahi açlıkla mücadele ediyor. Teneke evlerde yaşayan Afrikalıların tek gıdası ise patates ve mısır unundan yapılan pap yemeği. (Özel-Johannesburg)

SPOR

- Trabzospor’da yeni sezon hazırlıklarına başlayacak. (10.00-Trabzon )

-Trabzonspor’da anlaşmaya varıldığı ve alacağı ücreti KAP’a bildirilen teknik direktör Vahid Halilhodzic ile 2 yıllık sözleşme imzalanması bekleniyor. (14.00-Trabzon)

- Beşiktaş, İngiltere’de Wigan Athletics takımı ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. (21.00-İngiltere)

- Fenerbahçe, sabah saatlerinde İstanbul’da yapacağı çalışmanın ardından Topuk Yaylası’na geçerek kampa girecek. (10.30-İstanbul)

- Galatasaray’ın Avusturya kampı devam ediyor. (10.30-Avusturya)

- Takımların yeni sezona yönelik çalışmaları takip ediliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.