Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde sırasıyla TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yi kabul edecek, İspanya Krallığı Büyükelçisi Rafael Mendivil Peydro, Laos Demokratik...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde sırasıyla TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’yi kabul edecek, İspanya Krallığı Büyükelçisi Rafael Mendivil Peydro, Laos Demokratik Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Thongphane Savanphet güven mektuplarını sunacak. Cumhurbaşkanı Gül, İkiz Kuleler'deki TOBB iftarına katılacak. (12.15-14.00-15.30-16.00-20.26-Ankara)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile Resmi Konut’ta görüşecek. (16.00-Ankara)

- Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Sarıyer Belediyesi’nde düzenlenen iftar programına katılacak. (20.30-İstanbul)

- Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, Kayseri Adliyesi'nde görülecek Ali İsmail Korkmaz davasını izleyecek. Buradan Ankara'ya geçecek Demirtaş sırasıyla İnsan Hakları Derneği Genel Merkezi’ni ziyaret edecek, cumhurbaşkanlığı kampanyasını yürüten HDK bileşenleri temsilcileri ve kampanya çalışanları ile Eğitim-Sen Genel Merkezi’nde bir araya gelecek, Demokratik İslam Kongresi bileşenlerinin Alba Otel’deki iftar yemeğine katılacak. (10.00/16.00-17.00-19.30-Kayseri-Ankara)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin eski kurmaylarıyla cumhurbaşkanı seçimi hakkında genel merkezde görüş alışverişinde bulunacak. (13.00-Ankara)

- Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı, cumhurbaşkanı seçimine katılacak adayların oy pusulasındaki sıra kurasını çekecek. (Ankara)

- Kemal Burkay: Başarsalardı 12 Eylül'den sonra benzer bir darbe olacaktı.

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, Ergenekon, Balyoz davalarında yaşanan tahliyeleri değerlendirdi. "Biz bile hani kendi söylediklerimizden nerdeyse kuşkuya düşer olduk. Yav o kadar mı yanıldık? Yanılmadık. Bir hayal mi gördük, bir halüsinasyon mu gördük? Hayır. Türkiye'yi tanıyoruz." diyen Burkay, "Türkiye'de siyaset yapan herkes, iyi tanıyor. O kadar darbeler oldu, biz o filmi bir kez daha seyrettik. O filmi bir kez daha hazırladılar 2000'li yılların başlarında. Eğer başarsalardı 12 Eylül'den sonra benzer bir darbe daha olmuş olacaktı." dedi. (Özel-Ankara)

EKONOMİ

- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı ‘Kümes hayvancılığı üretimi’, ‘Süt ve süt ürünleri üretimi’, haziran ayı ‘Tarım ürünleri üretici fiyat’ verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Ekonomi Bakanlığı 2014 yılı 3. dönem ‘Dış ticaret beklenti anketi’ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Atılgan Sökmen ve heyetini bakanlıkta kabul edecek (11.00-Ankara)

DÜNYA

- İsrail'in Gazze'ye saldırıları sürüyor. İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne kısa süreliğine karadan operasyon düzenledi. Gelişmeler takip ediliyor.

- Arap Birliği, İsrail saldırılarını görüşmek üzere olağanüstü toplanıyor.

- Irak’taki çatışmalar takip ediliyor. (Kerkük-Erbil)

GÜNCEL

- Ali İsmail Korkmaz davasının görülmesine Kayseri'de devam edilecek. Eskişehir’de 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı eylemleri sırasında uğradığı saldırıda yaralanan ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın davası güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'den Kayseri’ye alınmıştı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasında 4'ü polis 8 sanık yargılanıyor. (10.00-Kayseri)

- Fatih Koleji, uluslararası matematik ve biyoloji olimpiyatlarında madalya alan öğrencilerine plaket verecek. (13.00-İstanbul)

- İstanbul Zeytinburnu'ndaki patlamada hayatını kaybeden Eda Can için Gürcükapı Camii'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlenecek. Can'ın naaşı Abdurrahmangazi Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (13.00-Erzurum)

SPOR

- Fenerbahçe Kulübü, Caner Erkin ile sözleşme imzalayacak. Fenerbahçe’de yeni sezon hazırlıklarına yönelik ilk çalışma yapılacak. (14.00-17.30 İstanbul)

- Beşiktaş’ta yeni sezon hazırlıklarının İngiltere kampı başlayacak.

- Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları için Avusturya’ya gidecek.

- Trabzonspor’un Vahid Halilhodzic ile imza atması bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.