Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, veda ziyaretinde bulunacak ABD Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone’yi Tarabya Köşkü’nde kabul edecek. Gül, Huawei Üst Yöneticisi (CEO) Gua Ping ve BM Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark ile beraberlerindeki...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, veda ziyaretinde bulunacak ABD Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone’yi Tarabya Köşkü’nde kabul edecek. Gül, Huawei Üst Yöneticisi (CEO) Gua Ping ve BM Kalkınma Programı Başkanı Helen Clark ile beraberlerindeki heyetleri deTarabya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (10.00-15.00-17.00-İstanbul)

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Irak Türkmen Cephesi Koordinatörü ve Türkiye Temsilcisi Hicran Kazancı ve heyetini kabul edecek. (15.00-Ankara)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya’daki temaslarını tamamlayarak Fransa’ya geçecek. (Viyana-Paris)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, The Green Park Otel'de DİTAM-Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen II. Tigris Diyalogları toplantısına katılacak. (14.30-Diyarbakır)

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çekirge Polisevi’nde basın toplantısı düzenleyecek. (09.00-Bursa)

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray Mccully ile Çırağan Sarayı’nda bir araya gelecek. TİKA-UNDP Kalkınma Konferansı Programı'na katılacak Davutoğlu, Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier ile görüşecek. İki Bakan, Türkiye-Almanya Stratejik Diyalog Mekanizması II. Toplantısı kapsamında çalışma gruplarına eş başkanlık yapacak, ortak basın toplantısı düzenleyecek. (14.00-15.15-16.15-16.40-17.45-İstanbul)

- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Başkent Öğretmenevi’nde Eğitimde Kalite Yönetim Sistemi ödül törenine katılacak . (10.00-Ankara)

- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa'da bazı etkinliklere katılacak. Işık, önce Bosch fabrikası açılışına katılıp, ardından TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuarları’nı (BUTAL) gezecek. Fikri Işık, daha sonra arasında ise BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve İstişare Kurulu Üyeleriyle akşam yemeğine iştirak edecek. (15.00-16.30-19:00-Bursa)

DÜNYA

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak. (Bükreş)

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kosova’da restore edilen İsa Bey Cami’nin açılış törenine katılacak. (Mitroviça)

- İran’la dünya güçleri arasındaki nükleer müzakerelerin beşinci turu sona erecek. (Viyana)

- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Dış İlişkiler Sorumlusu Yardımcısı Dindar Zebari, Türkiye’den 10 bin ailenin ihtiyacı giderecek kadar gönderilen yardımın kendilerine ulaştığını söyledi. Zebari, yardımların çadır, gıda ve diğer ihtiyaçlardan oluştuğunu söyledi. (Erbil-ÖZEL)

- Irak'ta aralarında ülkenin ikinci büyük kenti Musul'un da olduğu bazı yerleri ele geçiren radikal Selefi terör örgütü IŞİD, Bağdat’a doğru ilerlemeye devam ediyor. Gelişmeler takip ediliyor. (Erbil-Kerkük)

SPOR

- Fenerbahçe Spor Kulübü’nün olimpiyat madalyalı boksörü Atagün Yalçınkaya, jübilesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapacak. (15.00-İstanbul)

- FIFA 2014 Dünya Kupası’nın 9. gününde İtalya-Kosta Rika, İsviçre-Fransa ve Japonya-Yunanistan maçları oynanacak. (19.00-22.00-01.00-Brezilya)

- 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Edirne Sarayiçi’nde yapılacak açılış töreni ve ilk gün güreşleriyle başlayacak. (15.00-Edirne)

- Oynanmayan, Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital Beko Basketbol Ligi play off final serisi 7. ve son maçıyla ilgili gelişmeler takip edilecek.

- Galatasaray Spor Kulübü Yönetimi, Başkan Ünal Aysal, yönetim kurulu üyeleri ile Galatasaray Liv Hospital oyuncuları ve teknik ekibine teşekkür yemeği verecek. (20.00-İstanbul) CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.