Filistin Kültür Evi Müdürü Atiye: Filistin direnişiyle alakalı kitaplar Türkçeye çevrilecek

Filistin Kültür Evi Müdürü Atiye: Filistin direnişiyle alakalı kitaplar Türkçeye çevrilecek

Filistin Kültür Evi Müdürü Semir Atiye, Filistin direnişiyle alakalı kitaplar bastıklarını belirterek, "Önümüzdeki aylarda da bu kitapların Arapçadan Türkçeye tercümesi olacak." dedi.

Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortaklığında, İstanbul Fuar Merkezi'nde açılan "Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı" yerli ve yabancı katılımcıları kültür, sanat ve edebiyat dünyasıyla buluşturuyor.

Bu yıl dokuzuncusu hayata geçirilen fuar, Basın Yayın Birliği, Uluslararası Arapça Kitap Yayıncıları Derneği ve Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği tarafından düzenlendi.

Yurt içi ve yurt dışından yayınevlerinin eserlerini okurlarla buluşturduğu fuarda, söyleşi, sergi ve atölyelerin de aralarında bulunduğu birçok etkinlik gerçekleştiriliyor.

Filistin direnişiyle alakalı kitaplar Türkçeye çevrilecek
Filistin Kültür Evi Müdürü Semir Atiye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl dördüncü kez fuara katıldıklarını dile getirerek, "Standımıza ilgi çok büyük. Sadece kitap değil burada tişört, şapka gibi şeylere de ilgi var. Hem Arap coğrafyasından hem de farklı ülkelerden ziyaretçiler geliyor. Daha önce de derneğimize ve kültürümüze Türk ziyaretçilerden ilgi vardı. Ama özellikle 10 aydır Filistin'de yaşananlardan dolayı ziyaretçilerimiz, kültür anlamında size nasıl yardımcı olabiliriz, diye soruyor. Sürekli bir öneri ve iletişim içerisindeyiz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.