Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ’da valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek. Tekirdağ'da yatırımı bulunan iş adamlarıyla Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü'nde bir araya gelecek Gül, ardından üniversiteyi ziyaret edecek. Tekirdağ...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ’da valiliği ve belediyeyi ziyaret edecek. Tekirdağ'da yatırımı bulunan iş adamlarıyla Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü'nde bir araya gelecek Gül, ardından üniversiteyi ziyaret edecek. Tekirdağ Ticaret Borsası 2014 yılı ilk ürün alım törenine katılacak Gül, 8. Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanlığı'nı ziyaret edecek ve Ramada Otel'de düzenlenen akşam yemeğine katılacak. (11.45-12.50-14.00-15.30-16.15-16.50-19.30-Tekirdağ)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu’nda Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Başkanı Tan Srı Dato'Seri Utama Dr. Rais Yatım’ı kabul edecek. (14.30-Ankara)

POLİTİKA

- TBMM’de MHP, AK Parti, HDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (10.30-11.15-12.30-13.30-Ankara)

- AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin katılımıyla ‘23. Yargı ve Temel Haklar Faslı’ Çalışma Grubu Toplantısı yapılacak. (10.15-Ankara)

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ‘Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü’ programına katılacak. (09.30-Ankara)

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TEİAŞ Sincan Trafo Merkezi’nde elektrik iletim hatlarını denetleyecek ve arızaları tespit edecek, TEİAŞ Helikopterlerinin Hizmete Alım Programı'na katılacak. (10.00-Ankara)

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Sakarya’da çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra Türk Traktör Adapazarı Fabrikası'nın açılışına katılacak. (09.30-16.00-Sakarya)

EKONOMİ

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı’na katılacak. (14.00-İstanbul)

- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Nisan ayı için ‘Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu’ verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı birinci çeyrek ‘İnşaat Ciro ve Üretim Endeksleri’ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

- İstanbul Gıda Toptancıları Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı ve Rami esnafı, gıda fiyatlarının Ramazan ayında seyri ile ilgili Cihan’a açıklamalarda bulundu. (Özel)

DÜNYA

- Peşmerge Basın Sorumlusu Halgurd Hikmet, Peşmerge’nin sadece Kürtleri korumak için kurulmuş bir güç olmadığını, Türkmenler başta olmak üzere bölgede yaşayan tüm etnik grupları korumak için kurulduğunu söyledi. (Özel)

- Irak’ın kuzeyinde bulunan Kerkük şehrine bağlı Tazehurmatu bölgesinde halk silahlanarak IŞİD’in olası bir saldırısına karşı hazırlık yapıyor. (Özel)

- Musul’da rehin tutulan yaklaşık 80 Türk vatandaşın durumu ve bölgedeki saldırılarla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Erbil-Kerkük)

- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycanlı mevkidaşı Elmar Mamedyarov ile görüşmelerde bulunmak üzere Bakü'ye gelecek. Görüşmelerde, uluslararası ve bölgesel sorunların üzerinde durulması bekleniyor. (Bakü)

- İran’la dünya güçleri arasındaki nükleer program müzakerelerine Avusturya’da devam ediliyor. (Viyana)

- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun İsviçre’yi ziyaret edecek. (Cenevre)

GÜNCEL

- NATO Daimi Deniz Görev Grubu (SNMG-2) kapsamında Aden Körfezi, Hint Okyanusu, Somali açıkları ve Arap Denizi'nde deniz haydutluğuyla mücadele kapsamında görev yapan TCG Gökçeada (F-494) Fırkateyni için Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda karşılama töreni düzenlenecek. (09.00-10.00-Muğla)

- Zaman gazetesinin düzenlediği '+1T Gazete Tasarım Günleri' 9. kez kapılarını genç tasarımcılara açıyor. 17-24 Haziran tarihleri arasında gazetenin merkez binasında düzenlenecek tasarım günlerinde, usta gazeteci ve tasarımcılar katılımcılara tecrübelerini aktaracak. (10.00- İstanbul)

SPOR

- FIFA 2014 Dünya Kupası 6. Gününde H Grubu’nda Belçika-Cezayir ve Rusya-Güney Kore, 2. Maçların oynanacağı A Grubu’nda ise Brezilya-Meksika karşı karşıya gelecek. (19.00/01.00/22.00-Brezilya)

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.