Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve beraberindeki 99. dönem kaymakam adaylarını Çankaya Köşkü’nde kabul edecek. (11.00-Ankara) -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize’de, vilayet önünde toplu açılış törenine katılacak....

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve beraberindeki 99. dönem kaymakam adaylarını Çankaya Köşkü’nde kabul edecek. (11.00-Ankara)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Rize’de, vilayet önünde toplu açılış törenine katılacak. Rize Valiliği'ni ziyaret edecek olan Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ndeki il danışma meclisi toplantısına ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Toplantısı'na katılacak. (14.00 -16.00 - 17.30 - 18.30 - Rize)

POLİTİKA

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Swiss Otel’de akademisyen, yazar, aydın, azınlıklar, aktivistler ve Alevi - Bektaşi temsilcileriyle bir araya gelecek. (10.00 - İstanbul)

-Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi temel atma töreni ve 2013-2014 eğitim öğretim yılı 2. dönem karne dağıtım törenine katılacak. (10.00 - 11.00 - Eskişehir)

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlıkta Türkiye Polonya 3. Düzenli İstişare Toplantısı ve Türkiye-Polonya İş Forumu’nda konuşma yapacak. (09.30 - 11.30 - Ankara)

-Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara Genç İşadamları Derneği heyetini bakanlıkta kabul edecek. (11.00-Ankara)

-Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Ekonomi Bakanlığı'nda, Türkiye-Kamerun Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısı imza törenine katılacak. (16.30 - Ankara)

-HDP Eş Genel Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü, HDP Ankara İl Başkanlığı’nda, yapılacak kongreye ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (12.00 - Ankara)

-TBMM Genel Kurulu'nda, yargı paketinin görüşmelerine devam edilecek. (14.00 - Ankara)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) nisan ayı ‘Sanayi Ciro Endeksi’ni açıklayacak. (10.00 - Ankara)

DÜNYA

Musul’da Türkiye Konsolosluğu’na IŞİD baskını sonrası gelişmeler takip ediliyor.(Ankara -Erbil-Kerkük)

- (ÖZEL) Türk TIR'cılar, "Korkuyoruz ama ekmeğimizin de peşindeyiz"

Irak'ın Musul şehrini işgal eden Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün kaçırdığı 32 Türk TIR şoförünün ardından bölgede çalışan Türk TIR şoförleri kaçırılan şoför arkadaşlarının bir an önce serbest kalmasını isteyerek, korktuklarını ancak ekmek peşinde olduklarından bu işi yapmaya mecbur olduklarını söyledi.( Erbil)

-Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.(Kiev)

GÜNCEL

-2013-2014 eğitim ve öğretim Yılı sona eriyor. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan 17,5 milyon öğrenci, karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girecek. Çeşitli illerdeki karne dağıtım törenleri takip ediliyor.

-Diyarbakır’da açlık grevi yapan annelerin eylemi takip ediliyor. (Diyarbakır)

-Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Adana'da işadamları ile bir araya gelecek. Görmez cuma namazını Merkez Camii'nde kılacak. (08.30 - 12.45 -Adana)

-İstanbul’da 2013-2014 eğitim yılının kapanışı, Bağcılar Erol Battal Ortaokulu’nda düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek. (10.00 - İstanbul)

-Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 1993 yılında, dönemin Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın da aralarında bulunduğu 16 kişi öldürüldü. Konuyla ilgili dava İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (İzmir)

SPOR

-Beko Basketbol Ligi play off final serisi 5. Maçında Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital Ülker Arena’da karşı karşıya gelecek. (21.00-İstanbul)

-Beşiktaş’ın futbol şubesi kurucularından Şeref Bey vefatının 81. yılında mezarı başında anılacak. (09.30-İstanbul)

-FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası 2. Gününde Meksika-Kamerun, İspanya-Hollanda ve Şili-Avustralya maçları oynanacak. (TSİ 19.00/22.00/01.00-Brezilya)

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.