Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sırasıyla ABD Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Samantha Power ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek. (11.00-15.00-Ankara) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Konut’ta sırasıyla ABD BM Daimi Temsilcisi...

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sırasıyla ABD Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Samantha Power ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek. (11.00-15.00-Ankara)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Konut’ta sırasıyla ABD BM Daimi Temsilcisi Samantha Power ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i kabul edecek. (12.00-13.00-Ankara)

POLİTİKA

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Grubu Eş Başkanlık makamında; BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP Eş Başkanları Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’yü ziyaret edecek. (11.30-Ankara)

- Hükümet, Musul Başkonsolosluğuna düzenlenen baskınla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda bilgi verecek.

- TBMM’de; CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, CHP Konya Milletvekili Atilla Koç basın toplantısı düzenleyecek. (10.30-11.00-12.00-13.00-13.30-14.00-Ankara)

- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Crowne Plaza Otel’de Yurtdışı Kültür Mirası Değerlendirme Kurulu Toplantısına katılacak. (09.45-Ankara)

- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, tutuklu ve hükümlülerin eğitim öğretim kayıt ücretleri ve sınav giderlerinin karşılanmasına ilişkin iş birliği protokolüne imza atacak. (11.00-Ankara)

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bilkent Otel’de ‘2014 Uluslararası Aile Çiftliği Yılı Çalıştayı’ açılışına katılacak. (10.00-Ankara)

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bakanlıkta ASKON heyetini kabul edecek. (09.00-Ankara)

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bakanlık binasında ASKON yönetim kurulunu kabul edecek. (10.30-Ankara)

- Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç bakanlık binasında ‘Şampiyonlar Şeref Konuğumuz’ programına katılacak (09.00-Ankara)

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Amasya’da. Bakan Yılmaz valilik ziyaretinin ardından, Amasya Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret edip, toplu açılış ve temel atma törenine katılacak. Bakan Yılmaz daha sonra tarihi mekanları gezecek, Amasya Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali açılış törenine katılacak. (11.00-11.30-14.30-18.30-Amasya)

EKONOMİ

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı ‘Kümes Hayvancılığı Üretimi’, ‘Süt ve Süt Ürünleri Üretimi’ verilerini açıklayacak. (10.00-Ankara)

- Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Nisan ayı ‘Ödemeler Dengesi İstatistikleri’ni açıklayacak. (10.00-Ankara)

DÜNYA

- Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunun IŞİD tarafından ele geçirilmesi ve 49 kişinin rehin alınmasının ardından gelişmeler takip ediliyor. (Erbil, Kerkük)

- BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef ile bir araya gelecek. Ardından Ban Ki-moon FIFA Dünya Kupası açılış maçına katılacak. (Sao Paulo)

- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor. (Kiev)

GÜNCEL

- Diyarbakır’da açlık grevindeki annelerin eylemi takip ediliyor. (Diyarbakır)

- Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM) ve İstanbul Televizyon Forum ve Fuarı (İTVF) kapsamında Türk Sineması’nın 100. yılı anısına Haliç Kongre Merkezi’nde onur ödülleri verilecek. (18.30- İstanbul)

- Televizyon dünyasının paydaşları, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek İstanbul Televizyon Forum ve Fuarı’nda (İTVF) buluşuyor. (10.00- İstanbul)

SPOR

- FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası A Grubu’nda oynanacak Brezilya-Hırvatistan açılış maçıyla başlayacak. (23.00-Brezilya)

- Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Beko Basketbol Ligi play off final serisinde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital arasında oynanan karşılaşmalarda yaşanan tribün olayları ve hakemlerle ilgili bir basın toplantısı yapacak. (14.00-İstanbul)

- Profesyonel lig takımlarının transfer çalışmaları takip edilecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.