Çiftlikköy'de Yapı Denetim Firmaları Sorunlarını Dile Getirdi

Çiftlikköy'de Yapı Denetim Firmaları Sorunlarını Dile Getirdi

Çiftlikköy Belediyesi İmar Müdürü Ahmet Bilgin, Yalova’daki yapı denetim firmaları sorumlularıyla toplantı yaptı. Çiftlikköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda yapı denetim firmalarının sorunlarını dinleyen Bilgin, uygulamada...

Çiftlikköy Belediyesi İmar Müdürü Ahmet Bilgin, Yalova’daki yapı denetim firmaları sorumlularıyla toplantı yaptı.

Çiftlikköy Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda yapı denetim firmalarının sorunlarını dinleyen Bilgin, uygulamada yaşanan sıkıntıları bildiğini belirtti. Bilgin, bundan sonra işlemlerin daha hızlı ve pratik hale gelmesi için gerekenleri hayata geçireceklerini söyledi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ise İmar Müdürlüğü biriminin görevini en iyi şekilde yapması amacıyla organize edilen bu toplantıların son derece verimli olduğunu dile getirdi. Silpagar, yasal mevzuat çerçevesinde tüm işlerin en hızlı ve doğru şekilde çözülmesini amaçladıklarını kaydetti.

Toplantıda yapı denetim firmaları yetkilileri, gereksiz bürokratik işlemlerin azaltılması gerektiğini dile getirerek, "Mevzuat, yapı denetim firmalarını önünü kesiyor. Kimse para verip gel bizi denetle demez. Alternatif olarak ne yapılabilir ona bakmak gerekir. Bu tür toplantıların devamı gelmeli." ifadelerini kullandı.

BİLGİN: TAM DENETİM İSTİYORUM

İmar Müdürü Ahmet Bilgin, yaşanan sıkıntıları bildiklerini, ancak mevzuata uymama gibi bir durumun söz konusu olamayacağını kaydetti. Kanun gereği belediyelerin yapması gereken işlerin bir kısmının yapı denetim firmalarına devredilmiş durumda olduğunu hatırlatan Bilgin, "Projeleri denetleyecek olanlar yapı denetim firmaları bunu kanuna tamamen uygun bir şekilde yapmalılar. Ruhsat sürelerimiz uzamış, biz bunu 5 güne indirerek eksikse eksikleriyle, tamsa tam olarak ruhsatını vereceğiz. Belli aşamalarda yasal çerçeveden çıkmamak kaydıyla belli toleranslar gösteriliyor. Ancak projede mutfakla odanın yeri değişiyorsa buna tolerans olmaz." şeklinde konuştu.

Yapı denetim firmalarıyla belediye imar işlerinin karşılıklı anlayış çerçevesinde çalışması gerektiğini belirten Bilgin, "Sizler projelerinizi ne kadar sağlıklı bir şekilde verirseniz, bizden de aynı şekilde sağlıklı şekilde alırsınız. Projelerinizi tam istiyorum, denetimlerinizi tam yapmanızı istiyorum." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.