Çiftlikköy Belediyesi’nin 2015 Bütçesi 35 Milyon Lira

Çiftlikköy Belediyesi’nin 2015 Bütçesi 35 Milyon Lira

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesi Belediye Meclisi’nin Kasım ayı birleşimi tek oturumda sonlandı. Meclis toplantısında Çiftlikköy Belediyesi’nin 2015 yılı tahmini bütçesi 35 milyon lira olarak belirlendi. Ali Murat Silpagar başkanlığında...

Yalova’nın Çiftlikköy ilçesi Belediye Meclisi’nin Kasım ayı birleşimi tek oturumda sonlandı. Meclis toplantısında Çiftlikköy Belediyesi’nin 2015 yılı tahmini bütçesi 35 milyon lira olarak belirlendi. Ali Murat Silpagar başkanlığında yapılan meclis toplantısında 11 gündem maddesi ele alındı. 2015 yılı bütçesi plan ve bütçe komisyon raporları görüşülerek tahmini bütçenin 35 milyon lira olması oybirliğiyle onaylandı.

2015 yılı yatırım programında yol yapımı, çevre ve peyzaj düzenlemeleri, altyapı, belediye turistik tesisleri ve dinlenme alanları projesi, dere temizlikleri, köylere hizmetler, köprü yapımı, spor tesisleri yapımı, sosyal tesis alanları ve hizmet binası yapımı, sahil yürüyüş yolu yapımı, eski eserlerin onarım ve bakımı, mesire alanları yapımı ve elektrik alanlarının yer altına indirilmesi gibi kalemler yer aldı. 27 ana maddeden oluşan yatırım programı bütçesi 10 milyon 500 bin lira olarak oy birliğiyle kabul edildi. Ek ödeneklerle birlikte değerlendirildiğinde yatırım programı, tahmini 2015 yılı bütçesinin yaklaşık yüzde 50’sini oluşturdu.

BÜTÇEDE EN BÜYÜK PAY GENEL KAMU HİZMETLERİNE

Çiftlikköy Belediyesi’nin 2015 yılı tahmini bütçesi ise 35 milyon lira olarak oybirliğiyle kabul edildi. Bütçede genel kamu hizmetleri 11 milyon 370 bin lira ile en büyük pay alan gider ödeneğini oluştururken, ekonomik işler ve hizmetler 9 milyon 389 bin lira ile ikinci sırada yer aldı. Bütçede personel giderlerinin payı ise 16,51 olarak planlandı. Başkan Silpagar, bütçenin yaklaşık yüzde 50’sinin yatırıma ayrılmış olmasının Çiftlikköy için bir kazanç olarak değerlendirdi ve bütçenin ilçeye hayırlı olmasını dilediğini ifade etti.

İÇKİLİ YER BÖLGESİ YENİDEN DÜZENLENDİ

Çiftlikköy Belediyesi içkili yerler bölgeleri yeniden düzenlendi. Buna göre, ilçe genelinde 8 içkili yer ruhsatlı işletmenin müktesep hakları korunarak Siteler Mahallesi Yasama Deresi ile Sarısu Deresi arasında kalan kısmın zemin katlarındaki dükkanlar içkili yer bölgesi olarak tespit edildi. Muhalefetin ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edilen karara göre, bu bölgenin dışında kalan yerlere içkili yer ruhsatı verilmeyecek.

KAVARNA’NIN ADI PARKTAN DA KALDIRILDI

Bir diğer gündem maddesinde; Başkan Silpagar’ın teklifiyle Çiftlikköy’deki Kavarna Parkı’nın isminin değiştirilmesi oybirliğiyle kabul edildi. Başkan Silpagar, Bulgaristan’ın Kavarna kentinin kardeş şehirlikten çıkarılmasının ardından, parkta adının olmasının da anlamsız bir hale geldiğini ifade ederek, Kavarna adının kaldırılarak, ilçenin belediye olmasında büyük emeği olan muhtar Emin Zongur’un isminin verilmesini önerdiklerini belirtti. Yapılan oylamada oybirliğiyle parkın isminin değiştirilmesi kabul edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.