Çiftçilik Yönetimi Yazılımında Türk İmzası

Çiftçilik Yönetimi Yazılımında Türk İmzası

Hollanda'nın 560 milyon cirosu ile tarım alanında en büyük firmalarından biri olan Lely Group yeni yazılım sistemini başkent Amsterdam'da kalabalık bir davetlinin katılımı ile tanıttı.

Hollanda'nın 560 milyon cirosu ile tarım alanında en büyük firmalarından biri olan Lely Group yeni yazılım sistemini başkent Amsterdam'da kalabalık bir davetlinin katılımı ile tanıttı.

Yeni T4C ürününün tanıtımı Lely CEO'su Alexander van der Lely tarafından, sinevizyon eşliğinde yapıldı. Özellikle çiftçilerin işlerini kolaylaştıracak T4C yazılımı Türk kökenli yazılım firması TRİODOR tarafından piyasaya sunuldu.

Alexander van der Lely, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, şirketin 560 milyon Euro iş hacmine sahip olduğunu, çiftçilik alet ve edevatları ürettiklerini söyledi.

Yeni ürünleri sayesinde çiftlik hakkındaki bilgilerin akıllı telefona doğrudan aktarıldığını belirten Lely, "Teknolojiyi yakından takip eden çiftçiler kârlarına kâr katıyorlar." dedi.

Şirketin Türkiye'deki çalışmalarına da değinen Alexander van der Lely "Son 10 yıldır Türk kökenli TRİODOR şirketi ile beraber çalışıyoruz. Bizim yönetim yazılımımız İstanbul'da üretiliyor. Hollanda, toprakları az olan bir ülke Türkiye ise toprakları çok geniş olan bir ülke. Bundan dolayı Hollanda'da çok az toprak ile çok tarım yapılıyor. Türkiye'de ise bu durum tam tersine işliyor. Türkiye'de yeni bir aracı firma açtık. Planımız adım adım buradaki tarım alanındaki son teknolojileri Türkiye'ye taşımak." şeklinde konuştu.

TÜRK MÜHENDİSLERİN ÜRÜNÜ

TRİDOR Firmasından Umut Akpınar, T4C mobil çiftçilik yazılımını Türkiye'de geliştirildiklerini söyledi. Akpınar "Lelly Group'un tüm ürünleri Türkiye piyasasına sunulacak. Bu son ürünün tanıtımı da İstanbul'da yapılacak. Dünya çapında TRİODOR olarak 10 bin müşterimiz bulunuyor. Fakat ne yazık ki Türkiye'de hiçbir müşterimiz yok. Bizim için bu tanıtım gurur verici. Çünkü Türkiye'deki mühendislerin yaptığı bu ürün sadece dünyada satılmayacak. Türkiye'mizde de satılmaya başlayacak." dedi.

TÜRKİYE TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Hollanda'daki programa Türkiye'den katılan Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Lely Group Türkiye Teknik Danışmanı Doçent Doktor Erkan Gönülol "Lely 4 adet AR-GE firması ile birlikte çalışmakta. Bunlardan bir tanesi de Türklerin sahip olduğu TRİODOR firması. Türkiye insanı ve devleti yenilikleri çok yakından takip ediyor. Akıllı telefon kullanımı bir çok Avrupa Birliği ülkesinden çok daha fazla. O yüzden gelecekte bu teknoloji Türkiye tarafından çok daha fazla kullanılacak. Çünkü Türkler teknolojiyi seviyorlar." şeklinde konuştu.

TRIODOR ŞİRKETİ

Triodor, 2003 yılında üç Türk asıllı Hollandalı Atilla Aytekin, Umut Akpınar ve Yerhan Erbaş tarafından Solutions Gallery adıyla, web tabanlı CRM projeleri yapılmak üzere kuruldu. CRM yazılımı geliştirme ile başlayan operasyon, çok hızlı adımlarla ilerleyerek bugün Triodor´u uluslararası düzeyde yazılım geliştiren bir şirket haline getirdi. Merkezi Amsterdam´da olan Triodor Holding'in yazılım geliştirme üssü ise Türkiye´de yapılandı. Triodor, 2008 başta olmak üzere sınırlarını aşarak, Hollanda dışında beş Avrupa kentinde daha ofisler açarak beş yılda beş kıtaya satış yapan uluslar arası bir şirket olarak büyümeyi hedefliyor. Bugün Amsterdam'daki 40 kişilik ekibiyle müşteri ilişkileri, satış ve pazarlama faaliyetlerini yöneten Triodor'un Türkiye´deki yazılım üssünde 80´i aşkın uzman çalışmakta.

2004 yılından itibaren anahtar teslim projeler de sunan Triodor, 2006 yılından itibaren çok büyük projelere imza atarak Avrupa'daki müşterilerine hem insource, hem de outsource olarak dış kaynak kullanımı konularında da sunduğu çözümlerle tanınıyor. Şirketlerin belirli zamanlarda Proje Yöneticisi, Yazılım Geliştirme gibi ihtiyaç duyduğu uzmanlık alanlarındaki kaliteli eleman ihtiyacını da hem müşterilerinin bünyelerinde, hem de kendi ofislerinden sağlayabilen Triodor, bu konudaki haklı üstünlüğünü zaman içerisinde kanıtlayarak 2013 yılı itibari ile Türkiye ofisinden onlarca Hollanda firmasına dış kaynak hizmeti vermeye devam ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.