Çiftçilerin Eylemi Büyüyor

Çiftçilerin Eylemi Büyüyor

Mardin’de çiftçilerin elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla 3 günden bu yana sürdürdüğü eylemler büyüyerek devam ediyor.Tarihi İpekyolu’nun Mardin-Derik-Şanlıurfa, Kızıltepe-Nusaybin, Kızıltepe-Ceylanpınar ve Kızıltepe-Mardin...

Mardin’de çiftçilerin elektrik kesintilerini protesto etmek amacıyla 3 günden bu yana sürdürdüğü eylemler büyüyerek devam ediyor.

Tarihi İpekyolu’nun Mardin-Derik-Şanlıurfa, Kızıltepe-Nusaybin, Kızıltepe-Ceylanpınar ve Kızıltepe-Mardin kesimleri, çiftçiler tarafından trafiğe kapatıldı. Zaman zaman müdahalelerin yapıldığı protestolarda bugün tansiyon iyice yükseldi. Kızıltepe’nin çeşitli yerlerinde başlayan eylemler polis ile göstericiler arasında çatışmaya dönüştü. Yol kapatan çiftçilere polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. İlçe merkezinde protestocular bir kamu bankası şubesini ve Kaymakamlık binasını tahrip etti. Kaymakamlık makam aracı da kullanılmaz hale geldi.

Kaymakamlık binasında mahsur kalanlar zor anlar yaşadı. Olayların büyümesi üzerine ilçede esnaf kepenk kapattı. 226 bin nüfuslu ilçede vatandaşlar olaylar nedeniyle dışarı çıkamadı. İlçede olaylar devam ederken uluslar arası İpek Yolu başta olmak üzere anayollar kapalı durumda. Olayların büyümesi üzerine jandarma ekipleri müdahalede bulundu.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yaptığı açıklamada, kaymakamlık binası ve araçların tahrip edilmesinin çok büyük problem olmadığını, önemli olan kimsenin canına herhangi bir zararın gelmemesi olduğunu söyledi. Ermiş, ilçede tahribat yapanların çifti olmadığını, bunları provokatör olduğunu dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.