Çiftçi Kayıtlarında Son Başvuru Tarihi 31 Aralık

Çiftçi Kayıtlarında Son Başvuru Tarihi 31 Aralık

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2015 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.Yazılı açıklama yapan Manavgat Ziraat Odası (MZO) Başkanı Rasim Metin, çiftçilerin tarımsal desteklemelerden yararlanabilmesi için ÇKS'ye kayıtlı...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 2015 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları başladı.

Yazılı açıklama yapan Manavgat Ziraat Odası (MZO) Başkanı Rasim Metin, çiftçilerin tarımsal desteklemelerden yararlanabilmesi için ÇKS'ye kayıtlı olmaları gerektiğini kaydetti. 2015 yılı ÇKS'ne son kayıt tarihi ise 31 Aralık olarak belirlendiğini belirten Metin, çiftçilerin sadece bu yıl 2 defa ÇKS yaptırdıklarını ifade etti.

Sebebinin ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kurduğu sistem ve alan bazlı gelir desteğinin alt yapısı oluşturulduğu için şimdiden 2015 yılının kayıtlarının yaptırıldığını belirten Metin," Üreticilerimiz kayıtlarının yaptırmayı ihmal etmesinler. Bilindiği gibi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarımsal desteklemelerinde ÇKS işlemlerini istemektedir. 2015 ÇKS yaptırmayanlar, önümüzdeki yıl destekleme konusunda sıkıntı yaşayacaklardır." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.