Çift şeritli yolların çoğu otopark oldu

Çift şeritli yolların çoğu otopark oldu

Şehir merkezinde bulunan ara sokaklardaki çift şeritli yolların büyük bir kısmı otopark oldu. Ara sokaklarda bulunan yolların sağ şeritleri otopark haline geldi.

Bazı sürücüler ise uygulamanın yolları daralttığından şikayetçi. Özellikle Zindankale Katlı Otoparkı arkasında bulanan sokağın tek şerit olması yoldan geçen araçları zor duruma sokuyor. Belediyenin bazı yolları otopark olarak kullanması, en son uygulamanın olduğu bir ara sokaktan geçmek isteyen ambulansın yolun darlığından dolayı bekleme yapması ile gündeme gelmişti.

dsc_0106.jpg

Uygulamanın dar yollarda yapılmasının anlamsız olduğun ifade eden bir sürücü ise, "Belediyenin yapmış olduğu uygulama tamamen para kazanma amaçlı bir uygulamadır. Birilerinin cebine fazla para girecek diye sürücüler zor durumda kalıyor. Karşıdan da bir araç geldiği zaman bu yollarda tıkanma oluyor. Araçların kabiliyet alanı kısıtlanıyor. Belediyenin uygulamadan geri adım atmasını beklemiyoruz. Çünkü her otoparkın başında birer sorumlu bekliyor. Otoparkların kaldırılması bu kişilerin işsiz kalması anlamına geliyor. Ancak mantıksal açıdan baktığımız zaman asıl amacının vatandaşa iyi bir hizmet vermek olan belediyenin, böyle bir ticari amaç gütmesi anlamsızdır" diye konuştu.

Konu, Konya'nın sosyal medyada ilgi ile takip ettiği Konya'da Trafik sayfasında da zaman zaman gündeme geliyor. Sürücüler, belediyenin para kazanmak adına araçların manevra alanını kısıtladığını söylüyor.

BERKHAN PARLAK - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.