Çiçek: Ülkemize Sığınan Iraklı Ve Suriyeli Kardeşlerimizi Unutmamalıyız

Çiçek: Ülkemize Sığınan Iraklı Ve Suriyeli Kardeşlerimizi Unutmamalıyız

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Her zaman yaptığımız gibi, bu bayramda da, ülkemize sığınan Iraklı ve Suriyeli kardeşlerimizi unutmamalıyız. Bölgemizin üzerinden kara bulutlar dağılıp, yaz güneşi açtığı zaman, sığınmacı kardeşlerimiz...

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Her zaman yaptığımız gibi, bu bayramda da, ülkemize sığınan Iraklı ve Suriyeli kardeşlerimizi unutmamalıyız. Bölgemizin üzerinden kara bulutlar dağılıp, yaz güneşi açtığı zaman, sığınmacı kardeşlerimiz ülkelerine dönecekler ve bizden gördükleri dostluk ve yardımları hep hatırlayacaklardır.” dedi.

Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında Cemil Çiçek, vatandaşları birbirine bağlayan, barış ve huzur içinde yaşamayı sağlayan değerlerin başında bayramlar geldiğine işaret ederek, herkesin hayatında özel bir yeri olan bayramların, sevgi ve saygıya dayalı ilişkileri kuvvetlendirmek için önemli fırsatlar sunduğunu hatırlattı. Hasretlerin dindiği, özlemlerin giderildiği bu kutlu günlerin, sevindirmek için fırsata çevrilmesi gerektiğine işaret eden Çiçek, güç birliğinin, gönül birliğinden doğduğunu, millet olarak en büyük gücün, birlik ve beraberlik olduğunu unutmamak gerektiğini vurguladı.

"GEÇMİŞTE BÜYÜK ACILAR YAŞAMIŞ BİR MİLLETİZ"

TBMM Başkanı, "Bu aziz vatan üzerinde, geçmişte büyük acılar yaşamış bir milletiz. Yakın çevremizde yaşanan acılar, 100 yıl önce milletimizin yaşadığı acıları hatırlatıyor. 100 yıl önce aynı devlet çatısı altında yaşadığımız, tarihdaşlık yaptığımız, inanç birliğimiz olan kardeşlerimizin yaşadığı acılar, hepimizi derinden üzmektedir. Özellikle Irak ve Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle bölgemizde derin bir güvensizlik hakimdir. Devlet ve millet olarak, savaştan kaçarak ülkemize sığınan 2 milyona yakın insana yardımcı olmak için her türlü desteği sağlıyoruz. Bu bayramı da onların yaşadıkları mağduriyet nedeniyle, buruk bir şekilde kutlayacağız. Bütün çabamız, kardeşlerimizin çektikleri acılar ve yaşadıkları sıkıntıların bir an önce sona ermesi yönündedir.” diye sözlerini sürdürdü.

"KURBANIN AMACI YAKINLAŞMAKTIR"

Kurbanın amacının yakınlaşmak olduğunu kaydeden Cemil Çiçek, mesajını, "Kestiğimiz kurbanlarla Allah'a yaklaştığımız kadar, yapacağımız yardımlarla da ihtiyaç sahibi komşularımızla, yakınlarımızla yakınlaşırız. Her zaman yaptığımız gibi, bu bayramda da, ülkemize sığınan Iraklı ve Suriyeli kardeşlerimizi unutmamalıyız. Bölgemizin üzerinden kara bulutlar dağılıp, yaz güneşi açtığı zaman, sığınmacı kardeşlerimiz ülkelerine dönecekler ve bizden gördükleri dostluk ve yardımları hep hatırlayacaklardır. Her bayram mesajımda yaptığım gibi, bu bayramda da önemli bir konuyu hatırlatmak istiyorum; zira bu bayramda da seyahatler yoğunlaşacaktır. Aşırı hız ve dikkatsizlik sebebiyle meydana gelen kazalar, bayramlarda daha da artmaktadır. Ocakların sönmemesi ve yolların kan gölüne dönmemesi için daha dikkatli ve sabırlı yolculuk edelim." diye tamamladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.