Chp’lilerden Termik Santral Eylemi

Chp’lilerden Termik Santral Eylemi

CHP Bursa Osmangazi ilçe teşkilatı, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılması planlanan termik santrale karşı çıkarak, bölgeye hastane yapılmasını istedi. Cumhuriyet Mahallesi’nde halkla bir araya gelen CHP Osmangazi İlçe Başkanı...

CHP Bursa Osmangazi ilçe teşkilatı, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılması planlanan termik santrale karşı çıkarak, bölgeye hastane yapılmasını istedi.

Cumhuriyet Mahallesi’nde halkla bir araya gelen CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca ile teşkilat üyeleri, bölgenin acil ihtiyacının hastane olduğunu dile getirdi. Bölgede 100 bin insanın yaşadığını ve nüfusun her geçen gün arttığını belirten İsmet Karaca, Osmangazi Belediyesi’nin araziyi hastaneye tahsis etmesini istedi. Karaca, şunları söyledi:

“Bölge, kömürlü termik santral ile gündeme geliyor. Halbuki buranın asıl ihtiyacı bir hastane. Kömürlü termik santralin zararlarını anlattık, yapılmaması için demokratik haklarımızı kullanıyoruz. Ancak asıl ihtiyaç hastanedir. 5 Şubat 2014 tarihinde Osmangazi Belediyesi meclisinde bu alan sağlık tesis alanı olarak kabul edildi. Biz Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Genel Sekreterliği'ni ziyaret ettik. Bu bölgede 200 yataklı bir hastaneye ihtiyaç olduğunu yetkililer dile getirdiler. Hatta kaynağının da mevcut olduğunu, yer tahsisini beklediklerini ifade ettiler. Şimdi biz, 3 Aralık tarihinde yapılacak meclis toplantısında, meclis üyelerimiz aracılığı ile bu alanın yanındaki eğitim ve spor tesis alanının başka yere kaydırılarak buranın tamamen sağlık tesisi yapılması için önerge vereceğiz.”

Osmangazi Belediyesi’nin sağlık alanı belirlediğini ve DOSAB’ın hastane yapmasını beklediğini vurgulayan Karaca, “DOSAB termik santral karşılığında burada hastane yapacaktır. Oysa Osmangazi Belediyesi’nin bütçesi 390 trilyon lira. Bir günlük bütçesi bile burada hastane yapmaya yeter.” diye konuştu. Vatandaşlar da hastane ihtiyacını dile getirerek, yetkililerin bu bölgeye hastane yapmasını istedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.