Chp'li Tanrıkulu: Hükümetin Işid'e Karşı Sessizliği Soykırımı Onaylamaktır

Chp'li Tanrıkulu: Hükümetin Işid'e Karşı Sessizliği Soykırımı Onaylamaktır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Şengal’de Ezidi halkına soykırım uygulayan IŞİD isimli terör örgütüne karşı tüm dünyadan tepkiler gelirken, AKP hükümeti hala sessiz. Hükümetin bu sessizliği soykırımı onaylamaktır.”...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Şengal’de Ezidi halkına soykırım uygulayan IŞİD isimli terör örgütüne karşı tüm dünyadan tepkiler gelirken, AKP hükümeti hala sessiz. Hükümetin bu sessizliği soykırımı onaylamaktır.” dedi.

Sezgin Tanrıkulu gelişmelerle ilgili yaptığı yazılı değerlendirmede, dünyanın en saygın gazetelerinden Washington Post’un Şengal katliamı devam ederken yayınladığı haberin, IŞİD’in AK Parti hükümeti tarafından desteklendiğini bir kez daha kanıtladığına işaret etti. Tanrıkulu, “Gazeteye konuşmak için Suriye’den Reyhanlı’ya geçen Yusuf isimli IŞİD komutanı, ‘Bazı savaşçılarımız, hatta üst düzey üyelerimiz Türkiye hastanelerinde tedavi gördü. Ve savaşın başında bize katılan savaşçıların çoğunluğu, malzeme ve teçhizatımız Türkiye üzerinden geldi’ demiştir. Aynı terörist, Türkiye’nin desteğiyle yeteri kadar palazlandıklarını ve artık Türkiye’ye ihtiyaç duymadıklarını da ifade etmiştir.” diye devam etti.

"IŞİD'İN HIZLA İLERLEYİŞİNDE AKP'NİN PAYINI DÜNYA ARTIK BİLİYOR"

Suriye’deki iç savaş öncesinde ismi bile anılmayan IŞİD’in Irak’taki hızlı ilerleyişinde AK Parti hükümetinin payının artık tüm dünya tarafından bilindiğine işaret eden CHP’li Sezgin Tanrıkulu, şunları kaydetti: “Çeşitli açıklamalarında IŞİD üyeleri de AKP’ye minnettar olduklarını ifade etmişlerdir. AKP, mezhepçi siyasetiyle bir canavarı büyütmüş ve Iraklı, Suriyeli sivillerin katledilmesine ortak olmuştur. Bundan sonra desteğini çekmesi, AKP’nin bu ortaklığını bitirmeye yetmeyecektir! Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelerek Suriye ve Irak’a yerleşen teröristlerin Türkiye’yi durak ve geçiş hattı olarak kullandığına dair belgelerin hiçbiri AKP tarafından yalanlanamamıştır. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ise bu iddialara karşı söyleyebildiği tek şey, iddiayı dillendiren muhalefeti vatan hainliğiyle suçlamaktır.”

"IŞİD'DEN KAÇANLARIN TÜRKİYE'YE GİRİŞLERİ ENGELLENİYOR"

Tanrıkulu, Irak ve Suriye’de her gün yeni bir insanlık suçuna imza atan IŞİD’den kaçan sivillerin ise Türkiye’ye girişlerinin engellendiğini belirtti. Tanrıkulu, “Ölümden kaçan Şengallilerden pasaport istenmesi, hasta çocukların sınırda tutularak ölümlerine sebebiyet vermesi AKP hükümetini bir kez daha bu trajedinin sebebi olan IŞİD’in ortağı yapmaktadır. Suriye yönetimini katliam yapmakla suçlayarak uluslararası kamuoyuna harekete geçirmeye çalışan AKP’nin benzer bir çabayı IŞİD’e karşı göstermemesi, gerçek yüzünü ortaya koymaktadır.“ açıklamasını yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.