Chp’li Sarı: İşsizlikte Ovp Hedefi Tutmayacak

Chp’li Sarı: İşsizlikte Ovp Hedefi Tutmayacak

CHP İstanbul Milletvekili, Ekonomist Müslim Sarı, Orta Vadeli Program’da (OVP) 2014 için belirlenen yüzde 9,6 işsizlik hedefinin tutmayacağını dile getirdi.Sarı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına işaret etti ve “2014 Ağustos...

CHP İstanbul Milletvekili, Ekonomist Müslim Sarı, Orta Vadeli Program’da (OVP) 2014 için belirlenen yüzde 9,6 işsizlik hedefinin tutmayacağını dile getirdi.

Sarı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına işaret etti ve “2014 Ağustos ayında işsizlik oranı geçen senenin aynı ayına göre 0,3 puan artarak yüzde 10,1’e geldi. Mevsimsel etkilerden arındırılmış işsizlik oranı ise yüzde 10,4 oldu. Bu durum işsizlik oranlarının artmaya devam ettiğini ortaya koymaktadır. İşsizlik artık çift haneli rakamlardadır. Sene sonunda da çift haneli rakamlarda kalacağı artık neredeyse kesindir.” dedi.

Sarı, ayrıca “Büyüme oranlarının yüzde 3’lerde ve bunun altında seyredeceği birkaç sene daha işsizlik oranları, çift haneli rakamların altında olmayacaktır.” öngörüsünde bulundu.

Sarı, TÜİK rakamlarına göre işgücüne katılım oranının da geçen senenin aynı ayına oranla 0,4 puan inerek 51,2’ye gerilediğini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili, kadınlarda işgücüne katılım oranının yüzde 30,9 seviyesinde kaldığından yakındı. Kadınların hâlâ çalışma hayatından uzak tutulduğunu da anlatan Müslim Sarı, 15-24 yaş arası nüfusta işsizlik oranının da korkunç boyutlarda olduğunu ifade etti. Sarı, genç nüfustaki işsizlik oranlarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Yaşı 15 ile 24 arası olan genç nüfustaki işsizlik oranı ise yüzde 18,9’dur. Geçen sene aynı ayda bu oran yüzde 18,7’ydi. Yani genç nüfustaki işsizlik oranı hem genel işsizlik oranının üzerinde seyretmektedir hem de artış eğilimindedir. Bu genç nüfusun eğitim seviyesinin çalışan nüfusun eğitim seviyesinden yüksek olduğu düşünüldüğünde Türkiye ekonomisinin büyük bir verimlilik kaybıyla karşı karşıya olduğu açıktır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.