Chp'li Özgündüz: 17 Ve 25 Aralık'ın Delilleri Sağlam

Chp'li Özgündüz: 17 Ve 25 Aralık'ın Delilleri Sağlam

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Tayyip Erdoğan Hükümeti'nin son yıllarda korku ve baskı düzeniyle toplumda aman bir şey dersem başıma bir iş gelir kanısını oluşturduğunu söyledi. Özgündüz, "17-25 Aralık...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Tayyip Erdoğan Hükümeti'nin son yıllarda korku ve baskı düzeniyle toplumda aman bir şey dersem başıma bir iş gelir kanısını oluşturduğunu söyledi. Özgündüz, "17-25 Aralık operasyonu sonucu ortaya çıkan ve basına yansıyan herşey bire bir gerçek. Gerçek olmasa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün TİB'i Telekominikasyom İdaresi Başkanlığı'nı kapanması gerekir, der mi? Demez. Deliller var orada, gerçek olmasa Muammer Güler, oğlu ile yaptığı konuşmaların dosyadan çıkarılması için savcılığa dilekçe göndermez." diye konuştu.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan CHP milletvekili Özgündüz, bunun yıkılması gerektiğini belirterek, "Nitekim dün 17-25 Aralık soruşturmasını yapanların ve hırsızlığı ortaya çıkaranların başına bugün bu işler geldi. Tayyip Erdoğan'a karşı gelirse başımıza bu iş gelir. Bunu oluşturmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla polis üzerinde yargı üzerinde ve kamuoyu üzerinde ve iş adamları üzerinde müthiş bir baskı ve korku düzeni yapmaya çalışıyorlar." dedi.

17 VE 25 ARALIK DOSYALARININ DELİLLERİ SAĞLAM

17 ve 25 Aralık dosyalarının delillerinin sağlam olduğuna dikkat çeken Özgündüz, "Bunu Meclis'te yaptığım konuşmamda da söyledim. Bakanlar hakkındaki soruşturma komisyonu kurulması için önergeleri hazırladık ve o konuşmayı yaptığımda da söyledim. Orada mahkeme kararıyla yapılan dinlemeler, mahkeme kararıyla yapılan teknik takipler, e-mail takipleri sonucunda AKP bakanlarının rüşvet çarkının içerisinde olduğu sabittir. Efendim değilse, gitsin hesap versinler. 17 Aralık bakın 10 ay geçti üzerinden halen daha henüz Meclis soruşturma komisyonu çalışmaya başlayamadı."

17 Aralık ile ortaya çıkanların üzerine gidileceğini, Yüce Divan'da hesap vereceklerinin altını çizen Özgündüz; "Montaj mıdır? Dublaj mıdır? Orada söylenecek bunlar. Bunların hepsi gerçek bunu tekrar söylüyorum. Kamuoyuna duyuruyorum. 17-25 Aralık operasyonu sonucu ortaya çıkan ve basına yansıyan herşey bire bir gerçek. Gerçek olmasa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün TİB'i Telekominikasyom İdaresi Başkanlığı'nın kapanması gerekir, der mi? Demez, deliler var orada, gerçek olmasa Muammer Güler'in oğlu ile yaptığı konuşmaların dosyadan çıkarılması için savcılığa dilekçe göndermez. Bunların hepsi sabit ve gerçektir. Ha kanuna uygun dinlememidir? Değil midir? Bunları değerlendirecek olan bağımsız yargıdır." şeklinde konuştu.

Polislerin yaptığı işin sadece delileri toplamak olduğu üzerinde duran Özgündüz, bu gece hırsızları ortaya çıkaran polislere yönelik 2. operasyonla ilgili olarak da, "Polis topladığı delilleri Cumhuriyet Başsavcısına teslim eder. Suç var mıdır? Yok mudur? Buna bakacak olan bağımsız yargıdır. Dolayısıyla bu soruşturmayı yapan polislere şu an bu şekilde bir operasyon yapılması hukuk devletinde olacak bir iş değildir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.