Chp’li Onur: Köpek Dövüşleri Yasak Ama Çatır Çatır Yapıyorlar

Chp’li Onur: Köpek Dövüşleri Yasak Ama Çatır Çatır Yapıyorlar

CHP Milletvekili Melda Onur, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmelerinde köpek dövüşleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin dört bir tarafında illerde baş köpek yetiştirmek üzere kıran kırana dövüşler...

CHP Milletvekili Melda Onur, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmelerinde köpek dövüşleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin dört bir tarafında illerde baş köpek yetiştirmek üzere kıran kırana dövüşler yapıldığını belirten Onur, "Bunun içinde ciddi bir kumar olduğunu biliyoruz. Bu köpekler dövüştürülüp dövüştürülüp daha merkezlerde şampiyon maçları yapılıyor. Bu yasak ama çatır çatır yapıyorlar. Diyeceksiniz ki nereden biliyorsunuz. Bunlar gayet güzel internet sitelerinde bunları yayınlıyorlar. Ben dosyaları size vereceğim. Tek tek köpeklerin nasıl dövüştürüldüğünü. Hatta bunların isimleri bile var. İstanbullu duman, Bozo. Elbistan festivalinden dönüyoruz, diyorlar festival, diyorlar köpek dövüşlerine." diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmelerine başlandı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu görüşmeler öncesi milletvekilleriyle tokalaştı. Görüşmelere Bakan Eroğlu’nun sunumu ile başlandı. Bakan Eroğlu’nun sunumunun ardından milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerine geçildi. CHP’li Melda Onur görüş dile getirmek için söz aldı, köpek dövüşleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Milletvekili olarak bütçe görüşmelerinde konuşurken Türkiye’nin dört bir tarafında illerde baş köpek yetiştirmek üzere kıran kırana dövüşler yapıldığını belirten Onur, "Bunun içinde ciddi bir kumar olduğunu biliyoruz. Bu köpekler dövüştürülüp dövüştürülüp daha merkezlerde şampiyon maçları yapılıyor. Bu yasak ama çatır çatır yapıyorlar. Diyeceksiniz ki nereden biliyorsunuz. Bunlar gayet güzel internet sitelerinde bunları yayınlıyorlar. Ben dosyaları size vereceğim. Tek tek köpeklerin nasıl dövüştürüldüğünü. Hatta bunların isimlerini bile var. İstanbullu duman,Bozo. Elbistan festivalinden dönüyoruz diyorlar festival diyorlar köpek dövüşlerine." diye konuştu.

'BU İŞİN ARKASINDA SAVCILAR, BÜROKRATLAR VE MİLLETVEKİLLERİ VAR'

Bir arkadaşının Elbistan festivali denen organizasyonu takip ettiğini belirten CHP’li Melda Onur, "Peşlerinden gitti, jandarmaya bilgi verdi. Jandarma bir hafta önce bilgi vermeniz gerekiyor dedi. Köpek dövüşleri yasak olduğu için bilgi vermeye gerek yok. Bir baskın yapıldı ve fotoğrafları var. Baskından sonra jandarma olmadığına dair tutanak tutuyor. Olmadığını söyleyemeyiz, Elbistan Festivali diye açıkça sitelerde isimli isimli insanlar fotoğraflar giriyor. Bakanlık bu konuda ne yapıyor merak ediyorum. Bu konunun üzerine giden arkadaşlar şöyle tehditlerle karşılaşmış; bu işin üzerine gitmeyin, bu işin arkasında çok önemli adamlar var, savcılar, bürokratlar ve milletvekilleri var. Ben 24. Milletvekili olarak bu genel kurulda böyle bir şeyin arkasında milletvekili varsa büyük utanç duyarım. Ne olur kimse bu vekiller ya da savcı, polis amiri bir an önce açığa çıkartılması için çalışma başlatalım. Eğer bu çarkın içinde bir milletvekili varsa biz bu dönemden çok utanırız. Gerçekten çok utanırız. Bakanımdan ve bürokratlardan tamam, yasayı bekliyoruz ama bu iş kabahatler kanunundan cezaya dönüşecek ama bir an önce bunun takibini yapalım, artık cezanın ötesinde organize suç haline geldi. Ben dosyalardaki isimleri okumak istemiyorum. Adına hayvansever denen birtakım insanların olduğunu biliyorum onların içinde." açıklamasında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.