Chp’li Kuşoğlu: Cemaatler Baskı Altına Alınarak Tek Tip Din Oluşturuluyor

Chp’li Kuşoğlu: Cemaatler Baskı Altına Alınarak Tek Tip Din Oluşturuluyor

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Türkiye’de tek tip din anlayışının diğer cemaatler baskı altına alınarak uygulanmaya çalışıldığını söyledi. Türkiye’de ‘Benim İslam inancım toplum tarafından benimsensin’ diye bir çalışmanın...

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Türkiye’de tek tip din anlayışının diğer cemaatler baskı altına alınarak uygulanmaya çalışıldığını söyledi. Türkiye’de ‘Benim İslam inancım toplum tarafından benimsensin’ diye bir çalışmanın olduğunu savunan Kuşoğlu, “Türkiye’de tek tip inanç grubunun oluşturmaya çalışıldığını görüyoruz. Bunlar, doğru olmayan teşebbüslerdir.” dedi.

2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmasında, TÜRGEV’in belli bir amaç için örgütlendiğini vurgulayan Kuşoğlu, “TÜRGEV’in özellikle belli bir İslami zihniyetle örgütlenmeye çalıştığını, Diyanet’in ve MEB’in bu vakfa destek vermeye çalıştığını görüyoruz. Türkiye’de tek tip inanç grubunun oluşturmaya çalıştığını görüyoruz. İslam tarihinde olmuştur, ama bunlar sıkıntı oluşturmuştur. Bunlar, doğru olmayan teşebbüslerdir. Türkiye’de ‘Benim İslam inancım toplum tarafından benimesin’ diye bir çalışma var. Türkiye’nin inanç grubu etrafında toplanılmaya çalışıldığına şahit oluyoruz. Bunların yanlış olduğunu düşünüyorum. Cemaatlerin baskılanmaması gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

MGK toplantısında da bir ‘paralel vurgusu’ yapılarak cemaatlerle mücadele edileceğinin hatırlatan Kuşoğlu, şunları kaydetti: “Özellikle TÜRGEV’in mali tablolarını göremiyoruz. Öğrendiğimize göre TÜRGEV’in üniversite kurma çalışması var. Çeşitli şekillerde iş dünyası katılarak yönlendirilerek.”

Bazı kitaplarının basımının devletin tekeline alındığını hatırlatan Kuşoğlu, “Özellikle Risale-i Nurlar için. Özellikle dini cemaatlerin bastırılması için hareketti. Onların maddi kaynaklarını kurutmak ve onların büyümesini kurutmak amaçtı. Bu birçok cemaate yönelikti.” ifadelerini kullandı.

HDP’li Hasip Kaplan ise yaptığı konuşmada, TÜRGEV’e yapılan yardımların önemli sorunlar çıkaracağı uyarısında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.