CHP'li Kart: Erdoğan 'Yediemin' bulamazsa aday olmayacaktır

CHP'li Kart: Erdoğan 'Yediemin' bulamazsa aday olmayacaktır

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yediemin" bulabilirse cumhurbaşkanı adayı olacağını iddia ederek, "Yolsuzluk ve hukuksuzlukların üstünü örtmek konusunda bir "yediemin' bulamazsa aday olmayacaktır" dedi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yediemin" bulabilirse Cumhurbaşkanı adayı olacağını iddia ederek, "Yolsuzluk ve hukuksuzlukların üstünü örtmek konusunda bir "yediemin' bulamazsa aday olmayacaktır" dedi.

Kart, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Varlık Barışı yasası olarak bilinen Yasanın ilgili maddelerini esas alarak; Recep Tayyip Erdoğan ve 2. dereceye kadar kan ve sıhri hısımları ile gelinleri ve damatları bu yasadan yararlanmak için herhangi bir başvuruda bulunmuşlar mıdır?" diye sordu.

- "EMNİYET GÜÇLERİNİN BİLGİSİ DAHİLİNDE OLDUĞUNU GÖSTEREN SOMUT BİR BULGUDUR"-

"Aynı kişinin farklı eylemlerde olduğu iddia ediliyor, ne diyorsunuz?" sorusuna Kart, "Gaziosmanpaşa'da yaşanan o görüntüleri ben de izledim. Bakıyorsunuz bir taraftan orada stant açmak isteyenlerin arasında var, yine bakıyorsunuz aynı kişi o stant açmak isteyenlere müdahale eden grubun içinde de var. Bu o zaman bütün bu provokasyonların aslında Emniyet güçlerinin bilgisi dahilinde olduğunu gösteren son derece önemli bir somut bir bulgudur. Temel hak ve özgürlükleri engellemeye yönelik olan bu ve benzeri eylemlerin hükümetin bilgisi dahilinde ya da Emniyetin kontrolü dahilinde geliştiği yönündeki iddiaları doğruluyor" dedi.

-KAÇIRILAN ÇOCUKLAR-

Kaçırılan çocuklara ilişkin soruya Kart, "Bütün bu sürecin üstüne MİT'in provokasyonu söz konusu olamaz mı, kanaat olarak sorarsanız, olabilir derim ama bunu elbette delillendirmek gerekir. Buna takılıp kalmadan öncelikle o çocukların annelerinin feryatlarına destek vermeliyiz" dedi.

-"ERDOĞAN ADAYLIĞINDA ISRARLIYSA BU ŞAİBELERİ GİDERMEK ZORUNDADIR"-

Cumhurbaşkanı seçimine değinen Kart, şöyle dedi:

"Böylesine hakkında şaibeler bulunan bir kişinin Cumhurbaşkanı adayı olmasındaki garabeti, bunun toplum vicdanında kabul edilemezliğini bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunuyorum. Recep Tayyip Erdoğan ya da AKP, Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığında ısrarlıysa bu şaibeleri gidermek zorundadır. Yapılan hukuksuzluklar, yolsuzluklar o kadar bariz ki bir normalleşme döneminde Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları ve o kadro 50 ila 100 arasındaki dosyadan yargılanması kaçınılmazdır.

Ne yapıyor; o yolsuzlukların o hukuksuzlukların üstünü örtüyor. Cumhurbaşkanı olduğu takdirde bu "beceriyi' gösterecek birisini bulabilir miyim bütün tereddüdü Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda yoğunlaşıyor. Bu konuda bir "yediemin' bulabilirse Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Bir "yediemin' bulamazsa yolsuzluk ve hukuksuzlukların üstünü örtmek konusunda bir "yediemin' bulamazsa aday olmayacaktır."

yediemin: Yediemin kelimesinin kökü Osmanlıca ‘Yed’ dir. Yed Osmanlıcada el, mülk, kudret gibi anlamlara gelir. Bu bağlamda yed-i emin, yedinden emin olunan yani güvenli el, emin el, adaletli el (türetmek mümkün)anlamlarında kullanılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum