Chp'li Kaleli: Eğitimin Hali İçler Acısı, Ne Öğretmen Ne De Öğrenci Memnun

Chp'li Kaleli: Eğitimin Hali İçler Acısı, Ne Öğretmen Ne De Öğrenci Memnun

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, eğitim sisteminin çok kötü bir durumda olduğunu söyledi. Kaleli, "Türkiye’de eğitim sistemi, projelendirme, müfredat, sistem belirlenirken; katılımcı anlayışın benimsenememesi sistemi...

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, eğitim sisteminin çok kötü bir durumda olduğunu söyledi. Kaleli, "Türkiye’de eğitim sistemi, projelendirme, müfredat, sistem belirlenirken; katılımcı anlayışın benimsenememesi sistemi deneme, yanılma ve yapboz tahtasına benzetmiştir." dedi.

CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, Mudanya’da ilk, orta ve lise olmak üzere 5 okulu ziyaret etti. Okul ziyaretleri sırasında yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerle yüz yüze görüşen Kaleli, görüşmeler sonucu ortaya çıkan, gözlemlenen ve tespit edilen sorunları rapor haline getirdi. Eğitim-öğretim sisteminde yaşanan sorunların bugünün sorunu olmadığını belirten Kaleli, "AKP hükümetlerinin iktidarda olduğu son 11 yılda yapılan değişikliklerle eğitim-öğretim sistemi adeta yapboza dönmüştür. Yangından mal kaçırırcasına, katılımcılıktan uzak, 'ben yaptım oldu bitti' mantığıyla yapılan değişikliklerle eğitim sistemi içler acısı bir hale dönüşmüştür." diye ifade etti.

Okul yerleştirmelerinde, istedikleri okula yerleşemeyen öğrencilerin, tercih etmedikleri halde imam hatip okullarına yönlendirildiğini, ulaşım mesafeleri gözetilmediği için yüklü servis ücretleriyle eğitimin adeta ücretli hale dönüştürüldüğünü vurgulayan Kaleli, 2014-2015 eğitim öğretim yılı başından itibaren yürürlüğe giren düzenlemelerle, var olan sorunların adeta kangrene çevrildiğini ifade etti.

Sena Kaleli raporunda şu ifadelere yer verdi: "Yöneticilerde puan sisteminin seçimle gelen, kuralları olan kurulların verdiği notlar oranlaması yüzde 40 kabul edilirken, belki de yeni atanmış, kurulda bulunan öğretmenlerde aranan kriterin olmadığı dikkat çekmektedir. Yapılan alan çalışması sonucu, Türkiye’nin 4. büyük şehri Bursa’nın en medeni ilçesinin bile eğitim-öğretim açısından durumunun çok vahim olduğu görülmüştür. Eğitim sistemimizin baştan sona eğitim, fiziki, sosyal, öğretmen kadroları, atamalar, nakiller, sürekli değiştirilen sistemler nedeniyle kaotik bir hal aldığı saptanmıştır. Liselere mescit zorunlu yapılmaya çalışılırken okullarda laboratuvar, revir, sağlık personeli ve hizmetli yoktur. okul yerleştirmelerinde öğrencilerin tercihleri dikkate alınmamış, istedikleri okula yerleşemeyen öğrenciler, tercih etmedikleri halde imam hatip okullarına yönlendirilmiş, ulaşım mesafeleri gözetilmediği için yüklü servis ücretleriyle eğitim adeta ücretli hale dönüştürülmüştür. Türkiye’de eğitim sistemi, projelendirme, müfredat, sistem belirlenirken; katılımcı anlayışın benimsenememesi sistemi deneme, yanılma ve yapboz tahtasına benzetmiştir. Yönetici, öğretmen, veli ve çocuk taraflarının hiçbirisi bu içler acısı durumdan memnun değildir."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.