Chp'li Eryılmaz: Cumhurbaşkanı Seçimi Ya Birlik Ya Da Bölünme Seçimi Olacak

Chp'li Eryılmaz: Cumhurbaşkanı Seçimi Ya Birlik Ya Da Bölünme Seçimi Olacak

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz "Dünyanın en adaletsiz seçim yarışını görüyoruz. Bir tarafta başbakanlık koltuğunda devletin tüm imkanlarını kullanan, diğer tarafta ise kendi imkanları ile seçime giren bir aday. Halkımız bu seçimde...

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz "Dünyanın en adaletsiz seçim yarışını görüyoruz. Bir tarafta başbakanlık koltuğunda devletin tüm imkanlarını kullanan, diğer tarafta ise kendi imkanları ile seçime giren bir aday. Halkımız bu seçimde ya birlik beraberlikten yana ya da bölünmeden yana tavır alacak." dedi.

CHP ve MHP'li yöneticiler, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek için birlikte basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı seçimi öncesi İskenderun’a gelen CHP Hatay milletvekilleri Mevlüd Dudu, M.Ali Edipoğlu, Refik Eryılmaz, MHP Hatay milletvekili Şefik Çirkin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar ve MHP İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Gül, Gazeteciler Cemiyeti'nde ortak basın açıklaması bir araya geldi. Her iki partinin yetkilileri, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek verdiklerini açıkladı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, "14 tane siyasi partinin desteklediği bir cumhurbaşkanı adayımız var. Türkiye’nin demokratikleşmesi adına, millet olmayı yeğlemiş, çok önemli bir devlet adamlarımızdan biri olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığımız için Hatay genelinde çok iyi bir oy ile seçileceğine inancımız tamdır. Hep birlikte bu seçimlerde birlik ve beraberlik içerisinde çıkacağımıza inanıyorum." dedi.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüd Dudu ise şunları söyledi: "30 Mart seçimlerinde CHP olarak bu seçimlerden galibiyet ile çıktık, kısa bir süre sonra yeni bir seçime gidiyoruz. Bu seçim öncesi Cumhuriyet tarihinin en büyük siyasi uzlaşması gerçekleşti. Sadece CHP, MHP değil 14 tane siyasi parti ve siyasi yelpaze çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nda birleşti. Sayın Erdoğan 12 yıl boyunca Türkiye'yi ayrıştırarak, siyasete tutunmuş bir lider ve aynı strateji ile yoluna devam ediyor. Bu seçim yerel seçim veya milletvekili seçimi değil, bu seçim cumhurbaşkanı seçimi. Bizim bu anlayışımızı temsil eden, simgeleştiren isim Ekmeleddin İhsanoğlu’dur ve 10 Ağustos günü bu seçimden zaferle çıkacağımıza inanıyorum."

MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin de şöyle konuştu: "12 yıldan benri bozulan huzurun toplumlar arasında derinleştirilmeye çalışılan uçurumu kapatmak için bu seçim çok önemli. Keşke bu ittifakın içerisinde AKP de olsa. Bu seçimlerde son söz ve takdir halkımızındır."

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz "Dünyanın en adaletsiz seçim yarışını görüyoruz. Bir tarafta başbakanlık koltuğunda oturan ve devletin tüm imkanlarını kullanan, diğer tarafta ise kendi imkanları ile seçime giren bir aday. Bu seçimi diğer seçimlerden farklı kılan ise ilk defa halk cumhurbaşkanını seçiyor. Ama ilk defa bu kadar siyasi parti bir araya geldi ve uzlaşı sağladı. Halkımız bu seçimde ya birlik beraberlikten yana tavır alacaktır ya da bölünme, ayrışma ve ötekileşmeden yana bir tavır alacaktır." şeklinde ifadelere yer verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.