Chp'li Çam: Yargı, Yolsuzlukları Aklayan Bir Çamaşır Makinesine Dönüştü

Chp'li Çam: Yargı, Yolsuzlukları Aklayan Bir Çamaşır Makinesine Dönüştü

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, "Türkiye’de mahkemeler ve yargı hukuksuzluğu, adaletsizliği, cinayetleri, yolsuzlukları aklayan bir büyük çamaşır makinesi haline dönüştü." dedi. CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve İzmir Milletvekili...

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, "Türkiye’de mahkemeler ve yargı hukuksuzluğu, adaletsizliği, cinayetleri, yolsuzlukları aklayan bir büyük çamaşır makinesi haline dönüştü." dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve İzmir Milletvekili Musa Çam, TBMM’de düzenledikleri ortak basın toplantısında 10 işçinin hayatını kaybettiği Torunlar İnşaat'ta şirket yöneticilerine takipsizlik kararı verilmesini eleştirdi. Musa Çam, bilirkişi raporlarına rağmen savcılığın suçu işçiye çıkarttığını iş vereni aklar durumda karar verdiğine dikkat çekerek, "17-25 Aralık’ta nasıl bakanlar aklandıysa, yargılanmaktan kurtulduysa şimdi de iş cinayetlerinde patronlar da maalesef bu kapsamın dışına itilerek oradaki görevlilerin kusuru haline dönüştürülüyor. Bunlar önlenmediği takdirde Türkiye’deki iş cinayetleri artarak devam edecektir." diye konuştu.

Torunlar inşaatın ailelere büyük paralar vererek yargılanmaktan kaçmaya çalıştıklarını ifade eden Çam, "Türkiye’de mahkemeler ve yargı hukuksuzluğu, adaletsizliği, cinayetleri, yolsuzlukları aklayan bir büyük çamaşır makinesi haline dönüştü." ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ise Torunlar İnşaat hakkında verilen takipsizlik kararının bir hukuk cinayeti olduğunu ifade ederek "Türkiye’de hukuk adaleti sağlamak yerine güçlüyü, sermayeyi, yandaşı korumak için varlık göstermektedir." dedi. Soma’dan Torunlara hukukun sermayenin tahakkümü altında olduğunu ifade eden Çelebi, inşaat sektöründe yükselen gökdelenlerden beslenen AKP iktidarın işçi ölümleri üzerinde yükseldiğini kaydetti. CHP olarak Torunlar inşaata verilen takipsizlik kararını tanımadıklarını kaydeden Çelebi, ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nı Anayasa Mahkmesi’ne götürdüklerini hatırlatarak Anayasa Mahkemesi’ni göreve çağırdı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.