Chp’li Büyükerşen: Erdoğan, Halkın Değil Katılanların Çoğunluğunu Aldı

Chp’li Büyükerşen: Erdoğan, Halkın Değil Katılanların Çoğunluğunu Aldı

Seçimlerinden önce çatı aday olarak cumhurbaşkanlığı adaylığına ismi geçen Eskişehir’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bütün gücüyle yüklenmiş olmasına rağmen, Türk halkının çoğunluğunu alan...

Seçimlerinden önce çatı aday olarak cumhurbaşkanlığı adaylığına ismi geçen Eskişehir’in CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Bütün gücüyle yüklenmiş olmasına rağmen, Türk halkının çoğunluğunu alan değil, katılanların çoğunluğunu aldı. İkinci tura kalsaydı Tayyip Bey'in işi ciddi tehlikedeydi. İmkan ve fırsat eşitliği her üç adaya da uygulansaydı o zaman İhsanoğlu yüzde yüz birinci turda kazanacaktı. Kazanamasa bile ikinci tura kalırdı. İkinci turda Tayyip Bey kaybederdi. Hesaplar gayet açık.” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi’ne takibe gelen gazetecilere, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklama yapan Büyükerşen, Eskişehir açısından seçimlerin iyi geçtiğini söyledi. Büyükerşen, tanınmadığı halde, seçimin tatil aylarına rastlaması, gayri adil şartlarda yapılan çalışmalara rağmen İhsanoğlu’nun aldığı oyun bir başarı olduğunu vurguladı. Büyükerşen, şöyle dedi: “Biraz daha zaman uzasaydı, propaganda imkânlarına sahip olsaydı. Tarafsız zannettiğiniz medya gerçekten tarafsız olsaydı. İhsanoğlu’na TRT dâhil diğer medya da kendisini biraz daha tanıtabileceği zaman verilseydi. İmkân ve fırsat eşitliği her üç adaya da uygulansaydı, o zaman İhsanoğlu yüzde yüz birinci turda kazanacaktı. Kazanamasa bile ikinci tura kalırdı. İkinci turda Tayyip Bey kaybederdi. Hesaplar gayet açık.”

“ORTADOĞU VE DÜNYA SİYASETİNDEKİ POZİSYONA BAKARSAK İHSANOĞLU DOĞRU BİR ADAYDI”

İhsanoğlu’nun, aslında doğru bir aday olduğunun altını çizen Büyükerşen, “Türkiye’nin Ortadoğu’daki durumuna, dünya siyasetindeki pozisyonuna bakarsak yine de İhsanoğlu doğru bir adaydı. Ama şanssız bir adaydı. Propagandada bir tarafta büyük bir devlet gücü, büyük bir para, büyük bir örgütlenme. Diğer yanda ise zavallı vatandaşın vereceği 5’er, 10’ar lira ile propaganda yapmaya çalışan bir İhsanoğlu. Bu kadar kısa zamanda bu kadar tanınması son derece önemli.” şeklinde konuştu.

“TÜRK HALKININ ÇOĞUNLUĞUNU DEĞİL, SEÇİME KATILANLARIN ÇOĞUNLUĞUNU ALDI”

Türkiye’de seçim tarihlerinin özellikle seçildiğini, bir tarafta din ticareti yapıldığını savunan Büyükerşen, Başbakan Erdoğan’ın, yaptığı balkon konuşmalarındaki vaatlerini yerine getirmediğini ileri sürdü. Büyükerşen, şöyle devam etti: “Göreceğiz bakalım. Her balkon konuşmasında vaat ettiklerini unutan bir cumhurbaşkanımız var. Ne diyor ‘eşit davranacağım, herkesi kucaklayacağım’. Yaptı mı? Sizler basın mensubu olarak nasıl görüyorsunuz? Var mı içinizde inanan, söylediklerini hemen yapan? Tayyip bey, Tayyip beydir. Asıl bundan sonrası önemli. Türk milletinin büyük bir çoğunluğunu kapsayan bir oyla gelmedi. Bu benim yorumum. Kucaklayan, kavrayan, kapsayan Türk halkının gerçekten çoğunluğu alan değil. Ancak seçime katılanların çoğunluğunu aldı. Bütün gücüyle yüklenmiş olmasına rağmen. İkinci tura kalsaydı Tayyip bey ciddi olarak tehlikedeydi.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.